Drie Beursfoon Rockstar KTM-rijders door naar de finale van het EK Jeugd in Tsjechie

30 mei 2016  

Rasmus Pedersen, Kay Karssemakers en Ivano van Erp van het Beursfoon Rockstar KTM team hebben zich weten te kwalificeren voor de finale van het Europees Kampioenschap Jeugd in Tsjechie. Afgelopen weekend stond de laatste selectiewedstrijd van dit kampioenschap op het programma in het Finse Imatra en hier wist Kay Karssemakers ondanks een schouderblessure voldoende punten te scoren om kwalificatie af te dwingen. Sem Beijer reed hier zijn allereerste EK 85cc wedstrijd en deed dit zeer verdienstelijk. Hij wist met een negentiende en een zestiende plaats in de manches zijn allereerste EK punten te scoren.

Het circuit van Imatra had een zanderige ondergrond met veel springschansen, waves, tafels en een prima accommodatie. Sem Beijer en Kay Karssemakers kwamen hier in actie in de 85cc klasse. Rasmus Pedersen en Ivano van Erp kampten met lichte blessures waardoor het team het verstandiger vond voor beide rijders om rust te nemen. Beide rijders hebben zich tenslotte toch al weten te kwalificeren voor de finale van het Europees Kampioenschap in Loket, Tsjechie.

finland2

Op zaterdag begon Kay positief aan het weekend door in de vrije training een vijfde tijd op de klokken te zetten. Ook Sem had een goed ritme in handen in de vrije training en sloot de sessie af als achttiende. Later op de dag hadden beide rijders het iets zwaarder in de tijdtraining. Kay kwam hard ten val op een triple en belandde hierbij naast de baan. Gelukkig hield hij er alleen een pijnlijke schouder aan over. Ondanks deze tegenslag wist hij toch nog een negende tijd neer te zetten en Sem wist de sessie opnieuw af te sluiten als achttiende.

In de kwalificatieheat was het erg spannend want Kay pakte hierin kopstart en ook Sem zat er met een vijftiende plaats goed bij. Op het zeer snelle circuit met daarin mooie springschansen sloot Kay de wedstrijd af als negende. Tijdens de wedstrijd werd hij toch wat gehinderd door de pijn in zijn schouder maar zette goed door en wist netjes in de top tien te finishen. Sem sloot zijn allereerste EK kwalificatieheat af op een achttiende plaats.

finland3

Beide rijders hadden in de nacht van zaterdag op zondag van een goede nachtrust genoten en waren gemotiveerd om in de manches het beste van zichzelf te laten zien. Kay wist op zijn goed geprepareerde Vos Oss KTM machine opnieuw kopstart te pakken in de eerste manche en reed een hele sterke beginfase. Na vijftien minuten moest hij vanwege zijn pijnlijke schouder het tempo laten zakken en finishte uiteindelijk op een elfde plaats. Sem kwam op een vijftiende plaats uit de start maar had het ook moeilijk met de twintig minuten en twee ronden durende manche omdat hij dit jaar lang langs de kant heeft gestaan door ziekte. Gelukkig gaat het steeds beter en knokte hij door om er toch een negentiende plaats uit te halen.

In de tweede manche was het Sem die als een speer vertrok bij de start en als leider door de eerste bocht kwam. Ook Kay zat er goed vooraan bij en kon op een vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Sem kon het hoge tempo aan de kop niet gelijk bijhouden maar hield toch goed stand en viel beetje bij beetje terug. Ondanks dit deed hij het netjes en wist de manche af te sluiten op een goede zestiende plaats. Kay had duidelijk last van zijn schouder en kon er niet meer uithalen dan een twaalfde plaats, maar belangrijker is dat hij zich met een tiende plaats in de eindstand heeft weten te kwalificeren voor de finale van het Europees Kampioenschap 85cc in Tsjechie.

finland1

Rasmus Pedersen heeft de selectiewedstrijden om het Europees Kampioenschap 85cc af weten te sluiten op een derde plaats en Kay werd tiende. In de 65cc klasse wist Ivano van Erp netjes tweede te worden. Deze drie rijders zullen op 24 juli in Loket, Tsjechie van start gaan in de finale om het Europees Kampioenschap Jeugd.

Het Beursfoon Rockstar KTM team gaat zich nu klaar maken voor het Nederlands Kampioenschap Jeugd in Holten. Deze wedstrijd wordt aanstaande zondag verreden