Geen loon naar werken voor Max Engelen in het EK MX2 in Spanje

30 mei 2016  

Max Engelen van het HSF Logistics Motorsport team reed goed tijdens de vijfde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Spaanse Talavera de la Reina maar door tegenslagen kwam hij in beide manches niet tot scoren.

De opkomst was met 39 rijders laag en dit zorgde ervoor dat iedereen op voorhand al gekwalificeerd was voor de wedstrijd. Max had het goed naar zijn zin op het circuit en wist een scherpe zevende tijd neer te zetten, slechts een duizendste van een seconde achter de zesde man.

1talavera

Max koos in de eerste manche voor een plaats aan de binnenzijde achter het starthek. Hij zat er goed bij en kwam al snel aan op een zesde plaats. Niet veel later kwam hij hard in aanraking met de uiteindelijke winnaar, Thomas Kjer Olsen. Ondanks dat Max niet ten val kwam, was zijn remschijf krom geraakt. Max merkte dit in de eerstvolgende afdaling want toen hij naar beneden sprong, blokkeerde zijn voorwiel en dit had tot gevolg dat hij onderuit schoof. De rijder uit Maarsbergen viel terug naar een eenentwintigste plaats en ging opnieuw in de achtervolging. Jammer genoeg gebeurde een aantal ronden later hetzelfde waardoor hij helemaal teruggeslagen werd naar een vijfendertigste positie. Max was zich ervan bewust dat hij zijn voorrem niet meer kon gebruiken en dit viel op dit circuit met de steile afdalingen niet mee. Toch bleef hij knokken voor wat hij waard was maar kwam helaas met een vierentwintigste plaats niet tot scoren.

19talavera

In de tweede manche zat hij er net iets minder goed bij na de start en kwam op een vijftiende plaats door de eerste bocht. Er ontstonden mooie gevechten met langzamere rijders voor hem en snellere rijders achter hem. Hij bleef goed door knokken en werkte zich op naar een twaalfde plaats. Tijdens de manche kreeg hij last van harde onderarmen waardoor hij het tempo moest laten zakken. Dit zorgde ervoor dat hij een plaats prijs moest geven en op een dertiende plaats de laatste ronde in ging. In deze ronde was de rijder die achter hem reed, zo gefrustreerd dat hij Max niet wist te passeren dat hij een alles of niets poging deed. Hij reed hem er hard in bij Max en dit had tot gevolg dat beide rijders ten val kwamen en Max buiten de punten over de finish kwam. De rijder uit Maarsbergen baalde enorm van deze actie maar had wel een goed gevoel aan zijn rijden overgehouden.

20talavera

Aankomend weekend kan Max zich revancheren tijdens de volgende EK wedstrijd in het Franse St. Jean d’Angely.

Daguitslag EMX250 in Spanje:

1 Thomas Kjer Olsen 50 Pnt

2 Jorge Prado 40 Pnt

3 Anton Gole 36 Pnt

4 Bas Vaessen 30 Pnt

5 Mike Stender 29 Pnt

27 Max Engelen 0 Pnt

Tussenstand Europees Kampioenschap MX2:

1 Thomas Kjer Olsen 232 Pnt

2 Hunter Lawrence 167 Pnt

3 Darian Sanayei 163 Pnt

4 Bas Vaessen 140 Pnt

5 Kevin Wouts 140 Pnt

26 Max Engelen 20 Pnt