Brian Bogers zesde in de Grand Prix MX2 in Spanje

30 mei 2016  

Brian Bogers van het HSF Logistics Motorsport team is in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Spaanse Talavera de la Reina op een zesde plaats geeindigd. Bogers reed in de eerste manche lang op een derde plaats. Echter door een paar minder goede ronden, verloor hij twee plaatsen en werd op een vijfde plaats afgevlagd. Voor de tweede manche voelde Brian dat hij minder energie had maar door goed door te zetten, wist hij er een nette achtste plaats uit te halen waarmee hij zesde werd in het dagklassement.

35talavera

‘’Op voorhand wist ik dat dit een moeilijke baan is maar door alles positief te benaderen, hebben we hier een hele goede Grand Prix gereden. In de eerste manche kreeg ik even wat stress toen ik op de derde plaats reed en begon toen wat foutjes te maken. In de tweede manche heb ik doorgezet tot het einde. Ik was niet helemaal fit meer maar we hebben er een goed resultaat uitgehaald en ik kijk uit naar de volgende GP’’: vertelt een tevreden Brian Bogers.

Roberts Justs werd elfde in de Grand Prix. Hij ondervond wat hinder van valpartijen die voor hem gebeurden en waardoor hij tijd verloor. Toch wist hij er een veertiende en een elfde plaats uit te halen en kreeg zeker met het resultaat van in de tweede manche loon naar werken.

25talavera

Calvin Vlaanderen kende tegenslag in Spanje. Hij voelde zich vertrouwd op de baan maar door een hele slechte start in de eerste manche had hij veel werk te doen om vanaf een vijfentwintigste plaats terug naar voren te komen. In Talavera is het niet makkelijk om in te halen maar door andere lijnen te rijden dan de concurrentie wist hij toch nog terug te komen naar een vijftiende plaats. Calvin wist dat een goede start in de tweede manche voor een beter resultaat moest kunnen zorgen. Dit lukte want hij kwam in de top tien uit de eerste bocht. Helaas kwam hij in het gedrang van de eerste ronde midden in de lucht in aanraking met Dylan Ferrandis en kwam hard ten val. Calvin was opnieuw op achtervolgen aangewezen en knokte zich in deze manche vanuit de achterhoede terug naar een zeventiende positie.

‘’Ik voelde me het hele weekend goed op de motor en op de baan. Na mijn slechte start in de eerste manche wist ik dat ik een goede start nodig had in de tweede manche om hoger te kunnen finishen. Ik zat er goed bij maar door een fout van Ferrandis raakten we elkaar waardoor ik ten val kwam. De resultaten laten zeker niet zien waar ik toe in staat ben. We gaan deze week hard werken en hopen dat het volgend weekend in Frankrijk wel gaat lukken’’: aldus een teleurgestelde Calvin Vlaanderen.

10talavera

Na de Grand Prix van Spanje is Roberts de hoogst geklasseerde HSF-rijder op een dertiende plaats in de tussenstand. Brian staat veertiende en Calvin bezet de vijftiende plaats. Aankomend weekend staat alweer de volgende Grand Prix op het programma in het Franse St. Jean d’Angely.

Commentaar teammanager Martin van Genderen: ‘’Brian heeft in beide manches top gereden. Vergis je niet hoe moeilijk het is voor een jonge coureur om in de top vijf te rijden. Hij heeft het goed gedaan dit weekend en hij is op de goede weg. Het zit Calvin even niet mee. Iedere keer vallen er rijders voor zijn wiel waardoor hij dan ook ten val komt. In dit soort wedstrijden moet het een beetje mee zitten, iets wat ook dit weekend niet het geval was voor hem. Roberts had ook een beetje pech met valpartijen die voor hem plaats vonden. In de tweede manche kreeg hij loon naar werken met een elfde plaats.’’

Daguitslag Grand Prix MX2 Spanje:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Benoit Paturel 40 Pnt

3 Pauls Jonass 40 Pnt

4 Dylan Ferrandis 38 Pnt

5 Aleksandr Tonkov 30 Pnt

6 Brian Bogers 29 Pnt

11 Roberts Justs 17 pnt

17 Calvin Vlaanderen 10 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Jeffrey Herlings 447 Pnt

2 Jeremy Seewer 325 Pnt

3 Pauls Jonass 300 Pnt

4 Benoit Paturel 251 Pnt

5 Aleksandr Tonkov 240 Pnt

13 Roberts Justs 126 Pnt

14 Brian Bogers 123 Pnt

15 Calvin Vlaanderen 102 Pnt