Damien Knuiman pakt podiumplaats

23 maart 2023

Afgelopen zondag had het Stirlings Racing Team de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross op de planning staan in het Gelderse Harfsen.

Damien Knuiman uitkomend in de 125cc klasse begon zijn tijdtraining goed en kon direct het goede ritme vinden om een goede rondetijd neer te zetten. Damien kwam uit op een 3e plaats in de tijdtraining. Dit was een prima tijd om een goed plekje uit te kiezen voor het starthek.

In de eerste manche kwam Damien goed over het hek, alleen schakelde hij wat te vroeg en viel wat plaatsjes terug. In de eerste bocht wist hij er goed bij te zitten en kwam op een 6e plaats door de eerste bocht heen. Damien wist gelijk de aanval in te zetten en kon na mooie gevechten met zijn concurrenten veel plaatsen goedmaken. Hij kwam uiteindelijk op een hele nette 2e plaats over de finish.

In de tweede manche kwam Damien wat minder goed uit het starthek en werd hij direct ingesloten. Damien kon er net achter door en sloot direct aan in de eerste bocht en kwam rond de 6e plek door de eerste bocht. In de tweede bocht wist Damien veel plaatsen goed te maken en kwam hij de eerste ronde als 2e rijder door. Damien heeft een tijdje op de tweede plek gereden, maar na veel vechten met andere deelnemers kwam Damien op een 4e plaats door. Damien bleef de aansluiting goed houden met de drie rijders voor hem, maar kon geen mogelijkheid vinden om nog plaatsen goed te maken. Damien kwam uiteindelijk als 4e over de finish en wist 3e in de totaaluitslag te worden. Hij was tevens de beste Nederlander in deze klasse.

Jeremy Knuiman uitkomend in de 450cc klasse MX1 wist in de tijdtraining een goed ritme te pakken en zette in het begin van de tijdtraining een goede rondetijd neer, waaruit een 11e tijd volgde. Jeremy probeerde met meerdere pogingen zijn tijd te verbeteren, maar dit lukte niet meer. Uiteindelijk was Jeremy zijn tijd goed voor een 12e plaats.

In de eerste manche had Jeremy een redelijke start en wist hij de eerste ronde door te komen op een 14e plaats. Na veel rondes gestreden te hebben wist Jeremy op een 10e plaats te komen rijden en had hij een goede voorsprong opgebouwd. Hij wist deze manche ook te finishen op een 10e plaats, maar werd achteraf een plaats vooruit gezet vanwege straf voor geluidsoverschrijding van een andere rijder. Hierdoor wist Jeremy deze manche af te sluiten op een 9e plaats.

In de tweede manche kwam Jeremy terecht in een start crash in de eerste bocht en moest hij zijn weg vervolgen vanuit het achterveld. Hij had gelijk zijn ritme te pakken en wist elke ronde plaatsen winst te boeken. Uiteindelijk kwam Jeremy op een 11e plaats te rijden. Hij wist nog in te lopen op de 10e man, maar kon geen aanval meer inzetten om deze plaats te veroveren. Uiteindelijk wist Jeremy deze manche op een 11e plaats te finishen en werd hij 10e in de totaaluitslag. Jeremy en zijn team zijn erg tevreden met de uitslag in de eerste wedstrijd van deze nieuwe klasse waarin hij nu deelneemt.

Volgend weekend staat de eerste ONK van het seizoen op de planning in het Brabantse Boekel, waarbij beide jongens aan de start zullen staan. Op dit moment is bekend gemaakt dat vanwege de hevige regenval de wedstrijd in Boekel afgelast is. Er wordt op dit moment naar een passend alternatief gezocht.