Jeremy Knuiman behaald Franse titel zandrace, voor rijders tot en met 21 jaar, onder de vlag van het Stirlings Racing Team tijdens de strandrace van Le Touquet

6 februari 2023

Februari 2023 | Wijchen — afgelopen zaterdag stond de 3 uur durende race op het programma, na weken lange voorbereidingen van mens en materiaal was Jeremy er klaar voor.

De start viel om klokslag 14:00 uur en Jeremy was goed weg, het eerste rechte eind liep de KTM machine ruim 160 km per uur en kon hij aansluiting bij de koplopers behouden. De U turn kon hij als 11e rijden ingaan wat een ideale positie is om de wedstrijd te beginnen, hij kon deze positie goed pareren en zelfs naar 3 rondes P9 overnemen, in de 4e ronde vond de 1e pitstop plaats die goed verliep en hij de wedstrijd op een 13e plaats kon hervatten. In de aansluitende rondes kon hij opnieuw veel plaatsen goedmaken en kwam terug in de top 10 te rijden, Helaas in ronde 7 kreeg hij te maken met een haperende motor doordat het uitlaatmondstuk los van de cilinder kwam.

Onvoorbereid kwam hij de pitstraat binnen en werd het complete uitlaatsysteem gewisseld, opdat moment kon er niet waargenomen worden dat de bevestiging van het uitlaatmondstuk van binnen uit kapot was, na een pitstop van ruim 8 minuten hervatten hij de wedstrijd op een 36e plaats, helaas kwam het uitlaatmondstuk wederom los van de cilinder waardoor hij de ronde erna opnieuw moest pitten. Het uitlaatsysteem werd wederom vervangen en het uitlaatmondstuk is met ijzerdraad vastgezet op de cilinder.
Dit duurde wederom erg lang en na ruim 10 minuten kon hij zijn weg vervolgen.
Jeremy bleef erg rustig tijdens deze pitstops en ging vol goede moed het laatste uur van de wedstrijd in. Vanaf plaats 65 maakte hij elke ronde veel posities goed om uiteindelijk als 25e over de finish te komen.
Dit was voldoende om de 1e rijder te worden in het totaal klassement onder de 21 jaar, ook is hij 5e geworden in het overall klassement van het Franse zandkampioenschap.

Damien zijn wedstrijd stond voor zondagmorgen 09:00 uur op het programma, de anderhalf uur durende wedstrijd ging onder koude- en natte weeromstandigheden van start.
Damien kon de wedstrijd vanaf plaats 12 beginnen en zetten een geweldige inhaal race in, elke ronde maakte hij plaatsen goed, ondanks een onschuldige valpartij deerde het hem niet om door te gaan. Na 30 minuten wedstrijd was hij de 1e 125cc rijder en reeds overall op plaats 4, na 45 minuten wedstrijd stond de pit crew klaar voor zijn 1e pitstop, helaas kwam Damien niet meer door, even werd gevreesd dat hij zonder benzine zou staan, al snel werd duidelijk dat mechanische problemen de oorzaak waren en dat hij uitgevallen was. Damien was begrijpelijk erg teleurgesteld over zijn uitvallen

.Na afloop waren de woorden van Cor Euser “ups en downs horen bij de sport, never give up, Jeremy en Damien hebben laten zien dat ze bij de top behoren”.
Voor Damien is het nu wat het is op de naar de volgende uitdaging.

Jeremy en Damien willen iedereen extra bedanken die de afgelopen Franse zand competitie geholpen hebben om het materiaal en de pitstops goed voor elkaar te hebben.