Nederlands succes tijdens spannende Yamaha R3 bLU cRU Cup races in Assen

16 augustus 2022

Afgelopen weekend werd de vierde ronde van de Yamaha R3 bLU cRU Cup verreden op het TT Circuit Assen als onderdeel van het IDM-evenement. Onder zeer zonnige en warme omstandigheden won de Duitser Albert Prasse de eerste spannende race op zaterdag voor gastrijdster Birgit Scheffer en vaste Nederlandse deelnemer Thijs Westenbrink. In Race 2 trok Scheffer aan het langste eind voor de Duitser Mitja Borgelt en Westenbrink die de finish opnieuw als derde passeerde.

Al in de eerste kwalificatiesessie op vrijdagmiddag wist Birgit Scheffer een 1’58.740 te rijden die later goed bleek te zijn voor pole position. Daarmee mocht de Nederlandse gastrijdster vanaf pole vertrekken waarbij zij wel buiten mededinging meereed en derhalve dus geen punten kon scoren. De Duitsers Albert Prasse en Mitja Borgelt reden hun beste rondetijd in de tweede kwalificatiesessie en startten daarmee vanaf de tweede en derde positie. Thijs Westenbrink was de best geklasseerde Nederlander op de vierde plaats.

Zaterdag aan het einde van de dag werd de eerste race verreden en hierin ontstond een spannend duel tussen Prasse en Scheffer, daarachter reed er een groepje van vijf coureurs die streden voor de laatste podiumplaats. De beslissing viel uiteindelijk in de laatste meters in het voordeel van Prasse die de race wist te winnen voor Scheffer met slechts 0,099 seconde verschil. Thijs Westenbrink won daarachter de strijd voor de derde plaats.

Zondagmiddag werd aan het einde van de dag de tweede Yamaha R3 bLU cRU Cup race verreden waarbij het ditmaal Mitja Borgelt was die het vuur aan de schenen van Scheffer legde. Er volgde wederom een spannende strijd tot aan de finish waarbij Scheffer de zege behaalde voor Borgelt: de Duitser scoorde de maximale punten voor het kampioenschap. Westenbrink kwam net als in Race 1 als derde over de finish na het winnen van een onderlinge strijd voor de laatste podiumplaats.

In het kampioenschap staat Cedric Holme Nielsen nog steeds aan de leiding met 126 gescoorde punten na acht races maar Thijs Westenbrink is slechts één punt verwijderd van de Duitser. Mitja Borgelt staat derde met 99 punten.

Bob Withag – Yamaha R3 bLU cRU Cup Benelux coördinator: “In onze thuisrace in Assen hebben de Nederlandse deelnemers van de Yamaha R3 bLU cRU Cup zich goed laten zien. De vaste deelnemers hebben zeer goede zaken gedaan voor het kampioenschap met podiumplekken voor Thijs Westenbrink en Alec Willemen. Daarnaast was gastrijdster Birgit Scheffer supersterk en heeft ze twee fantastische races gereden met een tweede en een eerste plaats!”

De volgende keer dat de coureurs in de Yamaha R3 bLU cRU Cup weer in actie komen is in het weekend van 2 t/m 4 september wanneer het IDM-kampioenschap afreist naar de Red Bull Ring in Oostenrijk