Ivano van Erp pakt Open Nederlandse titel 125

21 september 2021  

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team is zondag in het Brabantse Reusel Open Nederlands Kampioen 125cc geworden. In de eerste manche kreeg hij in leidende positie rijdend af te rekenen met een mechanisch defect waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche kwam hij van achter uit het veld helemaal terug naar voren en wist toen vlak achter de twee koplopers als derde over de finish te komen, wat voldoende was voor de Open Nederlandse titel.

Het zandcircuit van Reusel lag er mooi geprepareerd bij en Ivano keek er dan ook naar uit om aan de training te beginnen. Hierin had hij al snel een goed ritme in handen en wist een aantal snelle tijden op de klok te zetten. Hij veroverde de pole position en kon hiermee in beide manches als eerste een plaats zoeken achter het starthek.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij zijn wedstrijd goed op kon bouwen. Hij had een mooie strijd met Scott Smulders om de koppositie maar wist hem te passeren en begon weg te lopen. Ivano leek op de overwinning af te stevenen echter in de voorlaatste ronde kreeg hij af te rekenen met een mechanisch probleem en moest de wedstrijd verlaten.

Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Hij kwam redelijk weg maar omdat er in de eerste bocht iemand vlak voor hem ten val kwam, moest hij hard remmen. Als bijna laatste begon hij aan de wedstrijd en ging in de achtervolging. Ivano vocht zich door het veld heen naar voren en kwam in de slotfase in de buurt van de twee kopmannen. Helaas was de tijd tekort om deze ook nog te passeren waardoor hij als derde werd afgevlagd.

Ivano wist met dit resultaat de Open Nederlandse titel in de 125 klasse in de wacht te slepen. De crosser uit Oss zal zich nu gaan voorbereiden op de EMX125 wedstrijd in het Duitse Teutschenthal, die op zaterdag 2 oktober op het programma staat!