Pim Garvelink is klaar voor de derde ronde van het NK Rallycross 2019

16 mei 2019  

Na tijdens de vorige ronde van het Nederlands Rallycross kampioenschap de finale vanaf de zijlijn te hebben moeten aanschouwen is Pim Garvelink klaar om aankomend weekend te gaan strijden voor een deelname in de daadwerkelijke finale.  De jonge Garvelink is de afgelopen weken druk geweest om de Civic nog sneller en betrouwbaarder te maken en kan dan ook niet wachten om weer te mogen starten.

“Aankomende zondag mogen we eindelijk weer. De pauzes tussen de wedstrijden duren mij altijd wat te lang. De afgelopen weken heb ik vooral besteed aan het verbeteren van de auto en om te kijken of we nog wat aan de ophanging konden verbeteren zonder daarbij de betrouwbaarheid te verliezen. Ik ben erg benieuwd wat mij dit gaat brengen aankomende zondag.”

Er staan maar liefst 29 deelnemers aan de start in de Supernationals MIN, de klasse waarin Pim Garvelink dit seizoen uitkomt. Na twee wedstrijden, één in België en één in Nederland, staat hij momenteel vierde in het klassement enkele punten verwijderd van de derde plaats maar ook een paar punten voor de nummer vijf en zes in het klassement.

“Ik weet tot op heden iedere wedstrijd nog punten te scoren en dat is gewoon erg belangrijk in dit kampioenschap. Ik zat er in België goed bij en miste tijdens de vorige wedstrijd op Valkenswaard net de finale. Ik hoop deze keer de finale wel te halen en zo weer belangrijke punten in het kampioenschap te scoren. Naast de deelnemers uit Nederland en België staat ook het Duits Rallycross kampioenschap aan de start op Valkenswaard. Het beloofd dus weer een mooie dag rallycross te worden met veel deelnemers aan de start,” sluit Pim Garvelink af.