Pim Garvelink wacht zware strijd op Eurocircuit

11 april 2019  

Het Nederlands Rallycross Kampioenschap staat weer op punt van beginnen. Voor de deelnemers aan dit spannende kampioenschap, waaronder Pim Garvelink, staan er vijf wedstrijden op het programma welke allen zullen worden verreden op het beroemde Eurocircuit in Valkenswaard. Pim Garvelink besloot eind 2018 de overstap te gaan maken naar de Supernationals MIN klasse, een klasse met auto’s met een motor onder de 2000cc. De auto waarvoor hij heeft gekozen is een zeer potente en spectaculaire Honde Civic Type R en na een testwedstrijd eerder dit jaar in België en de testdag enkele weken geleden op Valkenswaard is hij klaar voor een nieuw seizoen in een sterk bezette klasse.

“Eindelijk mogen we ook in Nederland weer echt van start. Na de eerste wedstrijd in Belgie en de testdag twee weken geleden op Valkenswaard ben ik blij dat we weer echt los mogen. Na de testdag hebben we nog wat kleine zaken aangepast aan de auto waardoor ik hoop goed met de rest mee te kunnen komen. Ik ben erg benieuwd waar ik sta ten opzichte van de meer ervaren coureurs in deze klasse,” vertelt Pim.

In de Supernationals MIN staan aankomende zondag maar liefst 28 deelnemers aan de start. Pim Garvelink zal het met zijn nieuwe auto moeten opnemen tegen ervaren mannen en vrouwen als Ron Snoeck, Bart Coninx, Filip Wojtowicz en Mandy Kasse. Coureurs die reeds jaren ervaring hebben in deze klasse.

“Het wordt een zware strijd met vooral heftige competitie. Ik moet het opnemen tegen zoveel ervaren coureurs dus het zal nog een zware dobber worden om voorin mee te kunnen strijden. Mijn doel voor deze wedstrijd is natuurlijk om een probleemloze wedstrijd te rijden en om te kijken of ik mijzelf in de verschillende heats kan verbeteren. Ik moet nog erg veel leren over deze auto, de afstelling en het rijden met een voorwielaangedreven auto. Je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt maar ik ben al meer dan tevreden wanneer ik een plaats in de finale weet te behalen. We gaan het zien. Ik ben er in elk geval klaar voor,” sluit Pim Garvelink af.