Raivo Dankers wint EMX125 in Assen

17 september 2018  

Raivo Dankers van RD10 heeft in Assen de EMX125 klasse op zijn naam geschreven. Nadat Dankers door een matig start in de eerste manche niet verder kwam dan een vierde plaats, wist hij de tweede manche op ijzersterke wijze winnend af te sluiten. Dit was voldoende om de eindzege te pakken.

In Assen werd afgelopen weekend de laatste wedstrijd verreden meetellend voor het Europees kampioenschap 125cc. Omdat deze werd verreden op een zandbaan werd er veel verwacht van de Nederlandse deelnemers en Raivo maakte deze verwachtingen meer dan waar.

Tijdens de training liet de RD10-rijder zich meteen van zijn beste kant zien door de snelste tijd op de klok te zetten. Hierdoor mocht hij als eerste een startplaats uitzoeken voor de eerste manche. Helaas kon Dankers niet de start pakken waar hij op gehoopt had en hierdoor stuurde hij zijn machine pas buiten de top vijf door de eerste bocht. Al vrij snel wist Raivo in het goede ritme te komen en werkte zich terug op naar een vierde plaats. Echter toen was de top drie al te ver weg om nog te achterhalen waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats.

Gebrand op een betere start ging hij in de tweede manche van start. Hij slaagde erin om kopstart te pakken en zette gelijk een hoog tempo in. De wedstrijd werd van begin tot eind gecontroleerd en dit zorgde ervoor dat Dankers voorsprong op wist te bouwen van vijftien seconden en de laatste manche van het seizoen winnend af wist te sluiten.

Dankzij zijn overwinning in Assen wist Raivo vierde te worden in de eindstand van het Europees Kampioenschap 125cc. Aankomend weekend zal hij aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Arnhem.

Daguitslag EMX125 Assen:

1 Raivo Dankers 43 Pnt

2 Rick Elzinga 40 Pnt

3 Kjell Verbruggen 40 Pnt

4 Florian Miot 29 Pnt

5 Mattia Guadagnini 28 Pnt