Raivo Dankers komt dichtbij top drie plaats in EMX125 in Zwitserland

20 augustus 2018

Raivo Dankers van RD10 is in het EMX125 Kampioenschap in het Zwitserse Frauenfeld dicht bij een top drie plaats gekomen. De crosser uit Heesch kwam niet fit aan de start omdat hij de hele week kampte met griep en niet wist hoe hij ervoor stond.

Op zaterdagochtend had Raivo al snel een goed ritme te pakken op het circuit. Door de regenval van vrijdag lag het circuit er nog wat modderig bij maar hierop voelde Raivo zich goed thuis en wist een vijfde tijd in zijn groep neer te zetten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Raivo in de top vijf aan de wedstrijd kon beginnen. Hij voelde zich goed en ging in de aanval op de rijders voor hem. Strak rijdend kwam hij naar voren en wist in het midden van de wedstrijd de koppositie in handen te nemen. Twee ronden wist hij stand te houden op de eerste plaats en viel toen terug naar een tweede plaats. Door de griep kreeg Raivo het in het tweede deel van de wedstrijd moeilijker. Hij bleef knokken voor wat hij waard was maar viel wel terug naar een derde plaats. Deze positie wist hij tot in de voorlaatste ronde in handen te houden maar moest toen toch nog een positie prijsgeven en kwam moegestreden op een vierde plaats over de finish.

Omdat er op zondagochtend veel gesproeid was, werd de tweede manche in de modder verreden. Een goede start was van essentieel belang maar helaas kwam Raivo niet goed weg en moest van rond de twintigste plaats terug naar voren zien te komen. In het begin was het moeilijk om snel plaatsen winst te boeken. Dit begon gedurende de manche steeds beter te gaan. Raivo bleef pushen tot in de slotfase en wist er nog een elfde plaats uit te halen.

Met een 4-11 in de manches eindigde Raivo op een zesde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het EMX125 Kampioenschap staat de crosser uit Heesch ook op een zesde plaats. Raivo is nu onderweg naar Australie waar hij aankomend weekend van start zal gaan in het wereldkampioenschap 125cc.