Husqvarna MX Rookie Damien Knuiman Vice-Europees Kampioen

25 juli 2017  

De jongste Husqvarna MX Rookie Damien Knuiman is tijdens de GP op het technische circuit van Loket in Tsjechië tweede geworden in de eindronde om het Europees Kampioenschap 65cc.

In de vrije training liet Damien op zijn Ecomaxx-Husqvarna TC 65 direct zien dat hij op deze prachtige maar moeilijke baan tot de snelste behoorde. Tijdens de daarop volgende tijdtraining verbaasde hij iedereen en klokte een scherpe tweede tijd. Damien mocht dus als tweede oprijden naar het starthek. Zijn start van de eerste manche op zaterdag was redelijk. Als achtste kwam hij uit de eerste bocht en kon hij zijn wedstrijd beginnen. Gelijk werd de aanval ingezet en na de eerste ronde kwam hij als derde door. Twee rondes later schoof hij door naar de tweede plaats. De volgende ronde reed hij het gat dicht met de koploper. Hij nam zelfs nog even fier de leiding in handen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een voortreffelijk verdiende tweede plaats.

Damien zijn start van de twee manche op zondag was zelfs nog beter dan die op de dag ervoor. Als derde piloot kwam hij door de eerste bocht. In de tweede bocht schoof hij door naar plaats twee. De opvolgende ronde voelde hij de hete adem van de Deen Mads Fredsoe Sorensen in zijn nek en werd hij door hem gepasseerd. Damien gaf zich niet zo maar gewonnen en vocht tot op het einde met zijn voorganger om de tweede plaats, ondanks dat het voor hem voor de daguitslag geen verschil maakte. Door zijn gedrevenheid bleef hij scherp en ook de koploper kon nog een foutje maken. Damien pakte de derde plaats en dit was voldoende om in de totaalstand als tweede te eindigen. Een ongelooflijk knappe prestatie van deze kleine man uit Wijchen.

Totaaluitslag EK EMX 65cc 2017

  1. Mads Fredsoe Sorensen – Denemarken
  2. Damien Knuiman – Nederland – Husqvarna
  3. Ivano van Erp – Nederland

Damien gaat zich nu thuis voorbereiden om vervolgens donderdag weer af te reizen naar Estland. Daar neemt hij komend weekend deel aan de wedstrijd om het Wereldkampioenschap. Wij wensen hem en zijn team, gesteund door zijn vele sponsoren, alle sterkte en succes toe.