Eifel rallye festival 2017 in Daun.

25 juli 2017  

Afgelopen week wat weer het hoogte punt van het rally jaar. Het Eifel rally festival in Daun. dit is voor de echte rally liefhebber het mekka van de rallysport.

Hier moeten de piloten nog werken in de wagen. niks geen flippers aan het stuur maar ouderwets schakelen met de hand en koppelen.

Op donderdag aan gekomen in Daun waar het centrum al was omgetoverd tot het rally mekka.

Het plein in het centrum de parkeerplaats bij de Kino en de straat wat er tussen lag stond vol met allemaal museum stukken op wielen.

Bijna 170 wagen stonden hier te pronken in de zon. en het vele publiek kon de wagen van alle kanten bekijken.

In de loop van de dag werd er zoals altijd een groep`s foto gemaakt op het vliegveld van Daun.

Donderdag middag was er de shake down Mantaloch bij het plaatsje Bruck. hier op divers plaatsen mooie foto`s kunnen maken.

Dit jaar hadden ze er een sponsor bij Hyundai met twee i20 Wrc Met Thierry Neuville en Armin Schwarz. Dus de super stage was nu de Hyundai super stage. dit jaar de keus gemaakt om naar de jump te gaan.

Een mooi stukje lopen via het struik gewas kwamen we op de plats van bestemming. Alles goed voorzien van Bier tent en natuurlijk de braadworsten. Duidelijk iets van de Duitsers op elk punt wat eten en drinken en dat

voor de prijs. eerst kwamen de Vorauswagen gruppe een twintig tal wagen die al lekker het publiek opwarmde. Dit was niet nodig met het zonnige weer. na deze was er de belg Neuville die als een straaljager over de

jump kwam. Wat een snelheid zit er in de WRC 2017. Maar later zouden er nog een zo over komen en wel de Hollanders Wim en Bart Luijbregts. Volgens mij was hun gezamenlijke leeftijd ook de snelheid waar mee ze

over de jump kwamen. Later op de service even met de heren gepraat en de beelden laten zien, ja dat ging mooi behalve de eerste keer toen hadden we maar half gas.

En bij Gotz en Wea lichte paniek een scheurtje in de rem schijf. Ze waren druk aan het bellen om ander schijven te krijgen.

Het is gelukt met wat vertraging konden ze zaterdag nog wat kp`s rijden.

Zaterdag vanaf het hotel naar Kp Demerath gegaan nu boven blijven staan bij de start. Op dit punt kwamen ze drie keer voorbij dus kans genoeg om mooie plaatjes te maken.

Hier kon je nu ook weer aan de binnenkant staan en ook weer diverse hoeken foto`s kunnen maken. Meteen na de start kwam er een Audi sport quattro S1 e2 het land in. En een Duitser maakte de opmerking

de snelheid van de auto gaat niet gelijk op met het verstand.  hierna na de volgen de kp Mehren gegaan een super mooi bocht waar ze lekker dwars uit kwamen zeker een punt om volgend jaar weer naar toe te gaan.

Al afsluiter gezamenlijk wat gegeten met een van de top filmers in Nederland op rally gebied Marcel 206 GT rally video`s en zijn vrouw. bekijk ook de bewegende op zijn youtube kanaal.

 Wim Scholman