Benro Racing met Koen Zeelen en Yamaha in IDM Superbike

30 maart 2017  

Benro Racing en Koen Zeelen nemen dit jaar opnieuw deel aan het Duitse IDM Superbike kampioenschap. Het eerste raceweekend begint op 12, 13 en 14 mei op de Nürburgring. Daarnaast krijgt het team vanaf dit seizoen ondersteuning van Yamaha Motor Europe, branche Nederland.

Ondersteuning Yamaha Motor Europe, branche Nederland Het doel voor Benro Racing blijft ongewijzigd. Samen met Koen Zeelen wordt getracht het team naar een hoger plan te tillen. De eerste stappen zijn daarvoor al ondernomen. Vanaf dit raceseizoen krijgt het team ondersteuning van Yamaha Motor Europe, branche Nederland. Deze samenwerking zal in de toekomst wellicht uitkomst bieden voor jonge talenten om door te stromen middels het Yamaha’s bLU cRU programma.

KZ14-BenroRacing - FW-Fotografie

Teammanager Sraar van Rens: “We hebben afgelopen periode veel geïnvesteerd in nieuwe materialen om nog beter voor de dag te komen in het nieuwe raceseizoen. Koen is topfit en ons team is meer dan klaar voor start! Daarnaast ben ik erg blij met het vertrouwen van Yamaha Motor Europe, branche Nederland en ik kijk uit naar een prettige en succesvolle samenwerking.”

Eerste testen van het seizoen Koen zal dit jaar rijden op de door Ahnendorp Tuning geprepareerde Yamaha YZF-R1M’s. De opgedane ervaring van verleden jaar wil het team in 2017 omzetten in resultaat. Koen heeft in de winter hard getraind om fysiek en mentaal zo sterk mogelijk aan de start te kunnen staan. In april reist het team af naar Spanje voor de eerste testkilometers van het seizoen. Deze testen vinden plaats van 13 t/m 17 april op Motorland Aragon en het Ricardo Tormo Circuit in Valencia. Daarnaast heeft het team in de winter hard gewerkt om een beoogde professionaliseringsslag te kunnen maken. Een van deze punten is het realiseren van een eigen racetrailer. De racetrailer met meer exposure en hospitality mogelijkheden is bijna klaar voor het nieuwe seizoen!

Koen Zeelen: “Na een sterk einde van 2016 kijk ik erg uit naar de start van het nieuwe seizoen. Het gaf mij veel vertrouwen en ik ben dan ook vastbesloten om de stijgende lijn door te trekken. Ik ben er trots op dat mijn trouwe sponsoren ook dit jaar weer achter mij staan en ik samen met Benro Racing erin geslaagd ben ook een hoop nieuwe sponsoren en partners te mogen verwelkomen.”

Naast het IDM Superbike gaat het team ten opzichte van vorig jaar meer testkilometers maken en zal het via wildcards ook deelnemen aan andere kampioenschappen

BenroRacing-Grid - FW-Fotografie