Raivo Dankers wint de 125cc klasse bij de Zwarte Cross

25 juli 2016  

Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team heeft de 125cc klasse van de Zwarte Cross gewonnen. Onder toeziend oog van de vele duizenden mensen scoorde de crosser uit Heesch over vier manches de meeste punten en won dan ook verdiend voor de tweede keer in zijn carriere de Zwarte Cross.

In 2010 had Raivo al eens de Zwarte Cross gewonnen maar toen in de Calimero klasse. Vorig jaar was hij ook snel op de 85cc machine maar helaas gooide toen een DNF roet in het eten waardoor hij toen naast de winst greep. Op vrijdagochtend begon Raivo positief aan het weekend door in de tijdtraining een tweede tijd neer te zetten. Het rijden ging lekker en met een goed gevoel keek hij uit naar de eerste manche. Door het noodweer werd het tijdschema flink aangepast waardoor de eerste manche veel later verreden werd dan in eerste instantie het geval zou zijn. Ondanks dit bleef Raivo geconcentreerd en wist de eerste manche volledig naar zijn hand te zetten. Makkelijk rijdend slaagde hij erin om de manche te winnen voor Sander Agard Michelsen en Rick Elzinga. Dit drietal was over het hele weekend het snelste en zouden samen uit gaan maken wie de winst zou gaan pakken.

raivo_zwartecross2

In de tweede manche kwam Raivo slecht uit de start en moest van rond de dertiende plaats terug naar voren zien te komen. In een hoog tempo werkte hij zich op naar een derde plaats maar keek op dat moment al wel tegen een achterstand aan van twaalf seconden op Rick Elzinga. Met snelle rondetijden begon hij het gat te dichten en kwam in de slotfase aan het achterwiel van Elzinga. In de laatste ronde sloeg hij toe en wist hem op de dubbelsprong in het bos voorbij te springen. De tweede plaats werd niet meer uit handen gegeven waardoor Raivo met een eerste en een tweede plaats al twee goede uitslagen had staan.

In de derde manche streed Raivo opnieuw voor de winst. Hij passeerde Rick Elzinga en nam de leiding in de wedstrijd over. Echter kort daarna kwam Elzinga hard ten val en werd de wedstrijd afgevlagd. De organisatie maakte de uitslag aan de hand van de vorige doorkomst en opdat moment reed Raivo nog op een tweede plaats achter Elzinga. Dit betekende dus dat de derde manche werd afgesloten op een tweede plaats.

raivo_zwartecross

In de vierde en laatste manche had Raivo aan een tweede plaats voldoende om de eindzege te kunnen pakken. Hij pakte een goede start maar had in de beginfase veel moeite om tweede man, Damian Bergevoet, te passeren. Na een aantal ronden begon hij wat meer ontspannen te rijden en wist hij de tweede plaats over te nemen. Omdat dit voldoende was voor de eindzege besloot Raivo om geen grote risico’s meer te nemen en de manche op een tweede plaats uit te rijden.

Met een 1-2-2-2 in de manches won Raivo het dagklassement van de Zwarte Cross. Aankomend weekend staat voor de rijder uit Heesch de voorlaatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc op het programma in het Belgische Lommel. Een week later wordt het kampioenschap afgesloten in het Zwitserse Frauenfeld.

Geef een reactie