Ivano van Erp maakt indruk in int.wedstrijd in Mol

17 augustus 2021

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft in de internationale wedstrijd op de Keiheuvel in Mol een sterke indruk achtergelaten. Van Erp rijdt normaal in de 125cc klasse maar had voor deze gelegenheid een 250cc 2-takt geprepareerd om in de MX2 klasse van start te gaan. Dat Van Erp ook op de zwaardere motor goed uit de voeten kan liet hij in het sterke deelnemersveld zien.

De KMC Mol had voor een zeer sterk deelnemersveld gezorgd in de MX2 klasse en verschillende Grand Prix toppers stonden achter het starthek. Ivano nam zijn tijd in de training om aan het circuit te wennen. Hij lag er toen nog behoorlijk snel in maar dit werd gedurende de dag snel anders. Ivano zette een aantal keren aan en kwam uit op een elfde tijd.

In de eerste manche gaf van Erp zijn visitekaartje af. Hij pakte een hele goede start en reed in de eerste paar ronden in het zware geweld mee in de top vijf. Ivano reed een dijk van een wedstrijd. Door een kleine valpartij verloor hij de aansluiting met de groep maar toch wist hij de manche op een hele mooie zevende plaats af te sluiten.

Na zijn sterke optreden in de eerste manche voegde van Erp er nog een hele positieve uitslag in de tweede manche aan toe. Hij pakte opnieuw een redelijk goede start en kwam op een zevende plaats uit de eerste ronde. Gecontroleerd stuurde hij zijn Yamaha 250 2-takt over het circuit en wist ook in deze manche op een zevende plaats over de finish te komen.

Met deze goede resultaten had van Erp zich ook gekwalificeerd voor de superfinale waarbij de beste vijftien rijders van de MX1 en MX2 klasse het tegen elkaar op namen. Op het inmiddels loodzwaar geworden circuit, deed van Erp het knap en wist op een dertiende plaats te finishen, waarmee hij de vierde MX2-rijder was die over de finish kwam. Ivano kan terug kijken op een zeer succesvolle wedstrijd op de Keiheuvel en zal zich nu weer gaan voorbereiden op het resterende deel van het EMX125 Kampioenschap.