Eindelijk was het weer eens zo ver – actie op het Eurocircuit

18 augustus 2021  

Corona heeft het afgelopen anderhalf jaar een flinke impact gehad. Iedereen heeft ermee te maken gehad en heeft vooral ook last gehad van de maatregelen die nodig waren (en nog steeds zijn) om deze pandemie het hoofd te bieden. Zo is er ook lange tijd niet in wedstrijdverband gereden op het Eurocircuit in Valkenswaard. Maar afgelopen weekend kon er, met publiek, dan eindelijk weer eens ‘voor het echie’ worden gereden.

Het wedstrijdweekend was in twee dagen opgesplitst om zo het aantal aanwezigen op en rond het circuit te verdelen. Op zaterdag mochten de ‘open’ auto’s los en op zondag was het de beurt aan de gesloten wagens. Zo kwam Pim Garvelink dus voor het eerst sinds lange tijd weer aan de start in zijn machtige Honda Civic Type R.

“Eindelijk weer van start op het Eurocircuit. Wat was het geweldig om weer te mogen rijden.
Direct vanaf de vrije training zat ik er eigenlijk wel lekker in.  Ik wist de overige deelnemers goed te volgen en constante tijden op de klokken te rijden. Ook tijdens de eerste manche ging het lekker. Ik wist goed weg te komen bij de start en uiteindelijk mijn manche te winnen. Ik noteerde een vierde tijd algemeen maar doordat ik een paatje had geraakt viel ik terug naar de negende plaats.

De tweede manche wil ik snel vergeten. Hoewel ik best goed mee kon komen liet de techniek me helaas in de steek met als resultaat een DNF op de finishlijst. Dus alles hing af van een goede derde manche om me te kunnen plaatsen voor de semi-finale.

En in die derde manche viel alles dan eigenlijk ook wel op zijn plek. Ik kwam goed weg bij de start en kon de gehele manche zonder veel tegenstand mijn eigen lijnen rijden. Hierdoor noteerde ik de tweede tijd wat genoeg wat voor een vierde plek in de tweede semi-finale. Ook die semi-finale verliep lekker waardoor ik mij plaatste voor de afsluitende finale.

Die finale begon redelijk chaotisch. Eén deelnemer viel direct stil en een ander probeerde wat te vroeg naar binnen te snijden. Hierdoor raakte ik hem aan de rechterzijde van zijn auto waardoor hij is het gras spinde. Ondanks de klap wist ik de auto onder controle te houden en de deelnemers voor me aardig te volgen.  Door tactisch goed te jokeren legde ik beslag op de vierde plaats en wist die positie ook tot het eind van de finale te behouden.
Ik kijk terug op een mooi weekend en een prima wedstrijd. Eindelijk weer rijden. Daar waren we met z’n allen wel weer aan toe,” vertelt Pim Garvelink.

Plannen maken voor volgende wedstrijden is lastig. Toch is er een kalender opgesteld voor de komende periode. Pim zal aan zoveel mogelijk van deze wedstrijden deelnemen.