Sterke start van seizoen 2016 voor motorcoureur Renzo van Emmerik

29 maart 2016  

Tijdens een enerverende openingswedstrijd op zaterdag 26 maart van het nieuwe NK SuperCup 600 seizoen heeft Renzo van Emmerik uit Meeuwen, ondanks een valpartij tijdens de tweede kwalificatie, op het TT-circuit van Assen een prachtige 4e plaats behaald.

Tijdens de extra sessies die waren geboekt op de voorafgaande vrijdag zorgde het regenachtige weer ervoor dat Van Emmerik de iets gewijzigde instellingen van de JJ Suspension-vering op de Hoegee Suzuki GSX-R600 niet echt goed kon uitproberen op de TT-baan. Wel kon er kennis worden gemaakt met de voor Van Emmerik nieuwe Dunlop regenbanden. Ook konden de twee door Paul Meijering Stainless Steel beschikbaar gestelde tenten uitgeprobeerd worden. Tijdens de laatste paar minuten van de tweede kwalificatie stond Van Emmerik er met een 5e positie goed bij maar bij het insturen van de Haarbocht ging hij onderuit.

Van Emmerik:” Waarschijnlijk iets te hoge bochtensnelheid en de harde wind onder de motor. Gelukkig viel de schade mee en konden we hem weer op tijd opbouwen. Al het harde werk was niet voor niets want ik kon op tijd opstellen op de tweede startrij.

Dankzij een goede start kon ik in de wedstrijd aansluiten bij de kopgroep. De eerste drie rijders waren uiteindelijk toch iets te snel waardoor ik halverwege de wedstrijd een gaatje moest laten vallen. Op mijn pitbord werd goed doorgegeven dat ik een ruime voorsprong op mijn achtervolgers had waardoor ik me geen zorgen hoefde te maken dat ik nog zou worden ingehaald”.

Uiteraard ben ik heel blij met mijn beste resultaat ooit in deze sterk bezette klasse en ik wil alle sponsoren bedanken die mij weer ondersteunen en degenen die zich daar dit jaar bij hebben aangesloten.

De racebrandstof voor dit evenement werd beschikbaar gesteld door Autobedrijf ‘t Centrum uit Eethen

15HK2-7002 bewerkt