Igor Bouwens op één rit van de eindzege in de Morocco Desert Challenge

19 april 2024  

Eén korte slotrit scheidt Igor Bouwens nog van de eindzege in de Morocco Desert Challenge. Hij mag daarin bijna twee uur verliezen op de Italiaan Claudio Bellina, die vrijdag zijn derde ritzege op rij pakte. Na de tweede plaats van vorig jaar wenkt nu de eindzege.

Twee halve ritten stonden vrijdag geprogrammeerd tussen Merzouga en Borj Bel Frissate: eerst 161km, dan nog eens 149km, gescheiden door een verbindingsrit van 93km. Igor Bouwens, Syndiely Wade en Ulrich Boerboom stuurden hun Iveco T-Way naar de derde plaats op 42’30” van Bellina.

“Ik ben ontgoocheld, want ik heb vandaag twee foute keuzes gemaakt”, slaat Syndiely mea culpa. “Er waren lange stukken in het roadbook zonder aanduiding over de koers die je moest volgen. Soms kom je dan op punten waarop je moet kiezen, en ik heb twee keer fout gekozen. We reden verloren, en niet een beetje. Als navigator ben je dan ontgoocheld, maar gelukkig heeft het weinig gevolgen voor het algemene klassement. In de slotrit moeten we nog goed opletten, het zal niet simpel zijn. Maar met een voorsprong van 1u57’ mogen we normaal niet in de problemen komen op de slotdag.”

De Morocco Desert Challenge eindigt zaterdag met een minder moeilijke rit, die de organisatie omschrijft als “113 kilometer plankgas” tussen Borj Bel Frissate en Ain Ben Mathar. Daarna volgt een verbindingsrit van 166km naar de kustplaats Saïdia, waar de prijsuitreiking plaatsvindt.