Zieke Igor Bouwens beperkt de schade met een derde plaats

17 april 2024  

De vijfde etappe in de Morocco Desert Challenge is voor de verandering eens niet gewonnen door Igor Bouwens van Gregoor Racing. Het werd een zware beproeving, want piloot en navigator zaten ziek in de cabine. Maar het verlies op ritwinnaar Claudio Bellina bleef beperkt tot een kleine 7 minuten.

Igor Bouwens was dinsdagavond na de rit naar Tazzarine plots ziek geworden, mogelijk het gevolg van het eten van een bedorven broodje. Het ongemak speelde hem ook woensdag nog parten in de etappe van Tazzarine naar Merzouga (261km tegen de chrono). Erger nog: ook copilote Syndiely Wade kreeg dezelfde klachten.

Syndiely: “Igor is dinsdagavond ziek geworden. Woensdagmorgen bij de start leek het iets beter, maar onderweg kreeg hij er toch nog last van. Zelf was ik ook niet goed. Ik heb onderweg drie keer moeten overgeven. We zijn nooit moeten stoppen, maar hebben bewust heel rustig gereden om het niet moeilijker te maken dan nodig. Aan de finish in Merzouga heeft teambaas Gregoor Bouwens een hotel gereserveerd, zodat we in een kamer met airco kunnen slapen in plaats van onze tenten. We hopen dat het na een goede nachtrust voorbij is. We weten niet zeker waar het aan ligt. Misschien aan slecht voedsel dat we onderweg hebben gekocht.”

De ritzege ging naar de Italiaan Claudio Bellina (Iveco), die 2’34” beter deed dan de Nederlander Egbert Wingens (Iveco). Igor, Syndiely en boordmonteur Ulrich Boerboom legden beslag op de derde plaats op 6’55”. In de algemene stand blijven ze leiden met 2u20’06” voorsprong op de Nederlander Eimbert Timmermans (Daf).

Donderdag staat een zware duinenrit van 205 kilometer op het menu met start en aankomst in Merzouga