Collin Veijer scoort P6 in Portugal

24 maart 2024  

Het was een zenuwslopende Portugese Grand Prix voor LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3 coureur Collin Veijer, maar hij wist 10 punten te scoren met P6.

De start van de tweede race van het seizoen verliep goed voor de 19-jarige Collin Veijer, ook al verloor hij in het begin twee posities. Het duurde echter niet lang voordat de Nederlander zich geleidelijk terugvocht en zelfs het gat naar de kopgroep dichtreed. Een paar ronden voor het einde bevond Veijer zich in een groep van zes in het midden van een verhitte strijd om de overwinning. Uiteindelijk ontstond er echter een klein gat naar de voorsten. Ondertussen was de Moto3-rookie van vorig jaar in een spannende strijd verwikkeld voor de vierde plaats, maar hij slaagde er niet in om deze positie tot op de streep vast te houden. Veijer sloot dit leerzame weekend af met tien WK punten en een vierde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Collin Veijer, P6 – (+2,263), 2024 Moto3 wereldkampioenschap – P4 – 21 punten: “Ik denk dat we een goede race hebben gereden. Ik voelde me behoorlijk sterk en we hebben een aantal gaten kunnen dichten. In de eerste sector voelde ik me snel, maar in sector drie en vier hadden we het een beetje moeilijk. Het is een circuit dat ik vrij lastig vind… maar ik denk dat we een paar goede beslissingen hebben genomen met het team. Ik denk dat we deze informatie mee kunnen nemen naar de volgende race in Amerika en eens kijken of we het daar beter kunnen doen.”

Van 12 t/m14 april vormt de Grand Prix van Amerika in Austin, Texas het decor voor het volgende Moto3-spektakel. Het Circuit of the Americas, ook wel COTA genoemd, zal door zijn unieke eigenschappen niet onderdoen voor het Autodromo Internacional do Algarve.