Collin Veijer begint 2024 met vijfde plaats in Qatar

10 maart 2024  

Een succesvolle start van het seizoen 2024 hebben Collin Veijer en het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Team waardevolle eerste WK-punten opgeleverd. De Nederlander verdiende met een vijfde plaats elf punten op zijn gebruikelijke ambitieuze manier.

Vier maanden zijn verstreken sinds zijn laatste race en toch is de 2023 shooting star, Collin Veijer, erin geslaagd om verder te gaan waar hij in het vorige seizoen was gebleven. De Nederlander startte de race vanaf de tiende plaats op de grid, lag na een solide start al op de achtste plaats en bevond zich in een elfkoppige strijdgroep voor de openingszege.

Talloze inhaalmanoeuvres verstoorden het ritme, maar de 19-jarige Moto3 Grand Prix-winnaar lag al snel weer vijfde, maar zakte aan het eind van de race terug naar het einde van de kopgroep nadat de banden merkbaar minder werden. Ondanks alles bereidde de altijd strijdlustige Veijer zijn laatste aanval voor en wist binnen een paar bochten terug te komen naar de vijfde plaats. Met slechts 0,338 seconde achterstand op racewinnaar David Alonso verzamelde hij uiteindelijk zijn eerste 11 punten van het seizoen.

Collin Veijer, P5 – (+0,338) – 2024 Moto3 World Championship – P5 – 11 Punten: “Om eerlijk te zijn ben ik niet helemaal tevreden met het resultaat, want ik denk dat we beter kunnen. In het begin van de race was het gevoel goed, maar toen de banden begonnen te slijten, had ik wat meer moeite met de situatie. Ook maakten sommige rijders gekke inhaalmanoeuvres op me, waardoor ik soms uit mijn ritme raakte. Over het geheel genomen was P5 ons maximum in deze race. Laten we kijken wat we in de volgende races kunnen bereiken, want vorig jaar had ik het ook al moeilijk op dit circuit hier in Qatar. Dus we zullen zien wat we op een ander circuit kunnen doen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we het beter kunnen doen dan hier.”

Veijer en het Duitse Moto3-raceteam zijn hongerig naar meer WK-punten en gaan nu naar huis voor een korte pauze voordat ze hopelijk nog veel meer punten scoren tijdens het Paasweekend van 22 t/m 24 maart in Portimão.