Jerez test maakt weg vrij voor komende seizoensopener

2 maart 2024  

Een kleine week voor de langverwachte seizoensopener in Qatar sloten Collin Veijer en het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3 team een korte en intensieve testfase af met de derde en laatste testdag in Jerez de la Frontera, waarbij Veijer waardevolle inzichten konden opdoen.

De omstandigheden in Jerez de la Frontera, Spanje, waren bijna ideaal nadat een week eerder minder goed weer in Portimão nog flink roet in het eten gooide tijdens een tweedaagse privé test.

Collin Veijer, een aantal dagen geleden 19 jaar geworden, nam op zijn gebruikelijke geconcentreerde manier deel aan de testdagen in Jerez, ondanks dat hij zich een beetje ziek voelde. De test was niet alleen bedoeld om de nieuwe Pirelli-banden verder te testen, maar ook de 2024 Husqvarna, de machine waarmee de Nederlander zal proberen voort te bouwen op zijn successen van vorig jaar. Zelfs een kleine crash op de laatste dag kon het positieve gevoel waarmee de Nederlander zijn reis naar Qatar vervolgt niet temperen. Veijer maakte de top drie compleet op dag 2, met slechts 0,501 seconde achterstand op de snelste rijder, David Alonso.

Dag 1 | P4 | 1’44.445 (+0.089)
Dag 2 | P3 |1’43.816 (+0.501)
Dag 3 | P6 |1’44.190 (+0.914)

Collin Veijer: “De driedaagse test hier in Jerez zit erop en ik denk dat we tevreden mogen zijn. Tijdens de laatste van de drie dagen waren we vooral gefocust op de lange runs. In de ochtend deden we dat op de zachtere band, terwijl we in de middag overschakelden naar de hardere optie. Ik voelde me tijdens beide lange runs best wel comfortabel. Ik kon mijn ronden vrij goed en alleen rijdend volbrengen. Dat geeft me het vertrouwen dat we een goede test hebben gehad, vooral als we kijken naar de langere runs. Vrijdag aan het einde van de tweede sessie wilde ik een tijdaanval doen, maar ik crashte in bocht zeven. Dat was een beetje ongelukkig en een niet zo mooi einde van de test. Maar ik voel me goed. Over het algemeen hebben we een goed gevoel over deze drie testdagen, we hebben een aantal positieve aspecten weten te vinden en weten waar we ons op moeten richten voor het seizoen. We hebben veel geleerd en dat zal zeker helpen.”