Succes voor Jeremy Knuiman op LE TOUQUET 2024

7 februari 2024

Afgelopen zondag had Jeremy de laatste wedstrijd van het Franse zandkampioenschap in Le Touquet op de planning staan. De 3 uur durende, zwaarste strandrace ter wereld, met 1400 deelnemers aan de start. Vrijdags werden de motoren gekeurd en zaterdags moesten de motoren verplicht in het afgesloten park ferme opgesteld worden en een nachtje buiten slapen. Dit midden op het marktplein in het pittoreske stadje Le Touquet waar voor de 48e keer de wedstrijd plaatsvond.

Jeremy stond op plek 38 opgesteld in het parc ferme en moest van start achter de organisatie auto. Dit verliep heel goed en Jeremy wist een prima startplek aan de start op het strand te krijgen. Jeremy had helaas een minder goede start door het eerder wegrijden van andere deelnemers door het startlint, maar wist alsnog na een 8 km lang recht stuk rond de 20e plaats door de eerste bocht te komen. Jeremy had gelijk een goed gevoel met de baan en had een prima ritme op zijn motor te pakken en ging gelijk in de aanval. Dit ging heel goed en hij wist net voor de eerste pitstop na 50 minuten wedstrijd al door te komen op een 8e plaats. De eerste pitstop verliep uitstekend en Jeremy verloor hier geen tijd mee, en kon deze 8e positie behouden.

Jeremy kon zijn stijgende lijn voortzetten en wist gaandeweg de wedstrijd plaatsen goed te maken. Na 2 uur wedstrijd bezette hij een 6e plaats, op deze positie ging hij zijn tweede pitstop maken. Deze verliep ook weer op rolletjes voor Jeremy en het team. Met nog een kleine 60 minuten wedstrijd te gaan, moest hij wel één plaatsje inleveren na deze pitstop. Zijn concurrenten gingen 1 ronde later tanken, wat betekende dat Jeremy de 6e plaats terug veroverde. Het rijden ging erg goed en hij kon zijn rijtempo hooghouden, om 30 minuten voor de finish de 5e plaats over te nemen. Hierbij bouwde hij ook gelijk een mooie voorsprong op, op de 6e man in de wedstrijd. Met nog 2 ronden te gaan moest Jeremy nog een korte pitstop maken voor benzine. Door de harde tegenwind en het natte zand was het parcours extra zwaar en was het benzineverbruik extreem hoog. Net voor het einde kwam Jeremy op de wave sectie zonder benzine te staan. Jeremy wist zijn motor duwend naar de pits te brengen om hier de laatste benzine erin te doen voor de laatste ronde. Hij was de laatste van 5 rijders die in dezelfde ronde reed als de winnaar en moest zijn laatste ronde boven de tijdslimiet van 3 uur voldoen. Deze ronde verliep goed en Jeremy wist de wedstrijd op een 5e plaats af te sluiten met een totaaltijd van 3:19.21 uur. Een topprestatie van Jeremy die als scholier en privécoureur zich goed staande hield tussen dit internationale geweld. Het hele team, monteur en pit crew, is ook mede verantwoordelijk voor dit mooie resultaat