All three equipes cross the finish line with pride Dakar 2024 Stage 12

20 januari 2024  

Boss Machinery Team de Rooy FPT

Janus, Darek en Marcel begonnen etappe 12 op een 5e plaats en hadden veel stof van de voorgangers die eerder begonnen. Uiteindelijk haalden ze Pascal de Baar in omdat hij een lekke band had, waarna de coureur uit Veldhoven het tempo echt kon opvoeren

Toen was de finish al in zicht want de laatste etappe van deze zware editie was slechts 153 km. Na 14 dagen van deze zware omstandigheden genoten ze voor de laatste keer dit jaar van het landschap en de prachtige landschappen van Saoedi-Arabië

Alle drie waren ze erg blij dat ze heelhuids de eindstreep haalden en werden hartelijk ontvangen door alle andere teamleden en bemanning. Met een laatste stop op het finishpodium vierden ze hun prestaties.

Dit was een zeer spannende race en iedereen is er trots op dat ze het helemaal gehaald hebben. Vanavond vieren we het allemaal!

 

Becx Competition Team de Rooy FPT

Ook erg trots op hun prestaties zijn MIchiel Becx, Wuf van Ginkel en Edwin Kuijpers. Ze beleefden een prachtig avontuur met veel tegenslagen en moeilijkheden onderweg, maar gingen door toen het op zijn zwaarst was.

Na 15 dagen hard werken, maximale inspanning en slimme navigatie door Edwin kijken ze terug op een zeer geslaagde editie van de Dakar Rally. Zonder deze mannen die deze snelle Powerstar Torpedo besturen, zou geen van de andere equipes de laatste etappe hebben gehaald.

Teamwerk op zijn best door het uitlenen van reserveonderdelen en het assisteren bij de machinebouw door Wuf van Ginkel, allemaal in zware omstandigheden in Saoedi-Arabië. Tijd voor een feestje met het hele team

Ladies Team de Rooy FPT

Ladies tellen tijdens een lange dag de kilometers af

Anja van Loon, Floor Maten en Marije van Ettekoven schreven geschiedenis in de Iveco Powerstar van Team De Rooy tijdens de Dakar Rally 2024. De drie dames eindigden als 12e in het algemeen vrachtwagenklassement en dit is nog nooit eerder behaald. In de slotetappe worden ze niet verrast en bereiken ze hun felbegeerde finish.

Ik ben zo blij en trots”, zegt Anja. “Het was een hele zware rally, maar samen met Floor en Marije reden we vrijwel foutloos. Dit is echt een droom die uitkomt. We kwamen hier om te finishen en nu zijn we net als twaalfde geëindigd in het algemeen klassement, wat beter is dan ik had kunnen hopen. Ik ben ontzettend trots op die meiden, wat een geweldige prestatie is dit!”

Tijdens de laatste etappe noteerden de dames de 14e tijd. “Ik denk dat dit een van de zwaarste edities ooit was, vooral met de 48 uur durende etappe. Maar het is ons gelukt! Vandaag was niet zo slecht, maar we hebben geen enkel risico genomen. De finish was het belangrijkste vandaag. We hebben weer niets meegemaakt. Veel hebben we tijdens deze Dakar sowieso niet meegemaakt, dat was ons sterke punt. Gewoon elke dag ons eigen ding doen en dat leverde ons een 12e plaats op.”

“Ik weet zeker dat onze vader en moeder ook heel trots zouden zijn. Het was erg leuk om dit voor hen te doen. Ook wil ik alle sponsors en partners bedanken voor hun steun. Dit geldt uiteraard ook voor de fans en de vele berichten die ik heb ontvangen. Ik heb Floor en Marije al bedankt, maar zonder hen en het team van De Rooy had ik dit nooit gekund. Ze zorgden elke dag voor een goede vrachtwagen, bedankt! Tot slot wil ik Erik bedanken voor zijn steun, tips en advies