Sterke comeback van Stirlings Racing Team rijder Jeremy Knuiman

13 juli 2023

Afgelopen zondag had Jeremy de Open Nederlands Kampioenschap in het Brabantse Berghem op het programma staan.

Zijn tweede wedstrijd na zijn blessure in een wedstrijd. Voorafgaand aan meerdere trainingen en een wedstrijd bij de MON deelgenomen te hebben, was het afgelopen zondag een terugkeer op het hoogste niveau. In de tijdtraining had Jeremy enige moeite het ritme te krijgen op de baan en zette in zijn eerste ronde een 6e tijd neer. Uiteindelijk zakte dit af naar een 10e plaats. Daarna had Jeremy zijn rondetijd nog iets verbeterd, waarbij hij uiteindelijk op een 9e plaats zou eindigen in deze tijdtraining.

In de eerste manche had Jeremy een goede start rond de 5e plaats en wist de eerste ronde door te komen op een 4e plaats. Jeremy had moeite om zijn ritme te pakken te krijgen op de baan en zakte af naar een 8e plaats. Later in de manche hervond Jeremy enigszins zijn ritme en ging hij steeds beter rijden, waardoor hij alsnog op een 6e plaats wist te finishen in het achterwiel van de nummer 5 in de wedstrijd.

In de tweede manche had Jeremy opnieuw een goede start op de 4e plaats en wist hij de eerste ronde al door te komen op een tweede plaats. Jeremy reed bijna de gehele manche op een 2e plaats en was in strijd met de twee mannen achter zich. Twee rondjes voor het eind moest Jeremy zijn tweede positie afgeven, maar bleef strijden en wist deze manche op een 3e plaats te finishen en werd overall 4e in de totaaluitslag van deze dag. Een positieve wedstrijd voor Jeremy na zes weken niet op de motor gezeten te hebben vanwege zijn schouderblessure.

Over twee weken in het weekend van 22 en 23 juli hebben beide rijders van het Stirlings Racing Team de EMX in Lommel op de planning staan waarbij Jeremy in de EMX open categorie aan de start zal staan en Damien in de EMX125 categorie. De vrijdag ervoor op 21 juli zal Damien deelnemen aan de Zwarte Cross voor een wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap.