Beide rijders van het Stirlngs Racing Team boeken overwinning

6 juli 2023  

Damien had afgelopen weekend het Open Nederlands Kampioenschap in Eersel op het programma staan.

In de vrije training kon Damien goed de baan verkennen en kon hij toen de tijdtraining begon een goed rondje neerzetten. De baan was er vlak dus de snelheid lag erg hoog. Na enkele rondes zette  Damien een 4e tijd neer. Hij probeerde nog diverse malen zijn tijd te verbeteren, maar dat ging erg moeilijk door de vele rijders op de baan.

In de eerste manche was Damien niet goed weg en moest hij de wedstrijd rond de 15e plaats beginnen. Hij kon direct de aanval inzetten om zo snel mogelijk naar voren te rijden. Damien kwam na een vijftal rondes al op een 4e plaats door. De baan was erg éénlijnig en inhalen was moeilijk. Uiteindelijke heeft Damien toch nog de derde plaats kunnen overnemen, maar kwam helaas niet meer voorbij de eerste twee rijders. Damien kwam over de finish als derde in de eerste manche.

In de tweede manche was Damien goed weg en kon hij de holeshot pakken. Hij leidde van het begin af aan de wedstrijd en kon zijn ritme goed vasthouden. Damien bleef aanvallend rijden. De laatste vijf minuten kreeg Damien erg veel last van achterblijvers in de baan en ging zijn tempo iets omlaag. Dit betekende dat de tweede rijder in de wedstrijd de aansluiting weer kon realiseren. Maar Damien bleef constant rijden en wist de manche winnend af te sluiten en wist hierdoor ook de dagzege op zijn naam te schrijven.

Nu is Damien zich aan het voorbereiden op de Zwarte Cross en de EMX 125cc wedstrijd in Lommel in het weekend van 21, 22 en 23 juli.

Afgelopen zondag had Jeremy weer zijn eerste wedstrijd na zijn schouderblessure van zes weken geleden.

Jeremy begon de dag goed tijdens de training en kon gelijk goed zijn ritme pakken op de zandbaan van Berghem en zette een eerste tijd neer. Na een aantal rondes stond Jeremy op een tweede plaats, maar wist zijn tijd niet meer te verbeteren, waardoor hij op een 2e plaats bleef staan.

In de eerste manche had Jeremy een goede start en kwam op een tweede plaats door de eerste bocht, maar wist hij al snel de koppositie in de eerste ronde van de wedstrijd over te nemen. Jeremy wist de hele manche goed tempo te houden en elke ronde iets uit te lopen op zijn concurrentie, waardoor hij deze manche winnend wist af te sluiten.

In de tweede manche had Jeremy de holeshot (kopstart) en wist na 10 minuten wedstrijd een gat te slaan en deze elke ronde iets uit te breiden, waardoor hij ook deze manche winnend wist af te sluiten en de totaal dagzege pakte in zijn klasse.

Voor aankomend weekend staat voor Jeremy de Open Nederlands Kampioenschap wedstrijd op de planning, wederom in Berghem