Moeilijke wedstrijd voor Stirlings Racing Team rijder Damien Knuiman

29 juni 2023  

Het was afgelopen zondag een zware en hete dag voor Damien tijdens zijn wedstrijd in Axel. In de tijdtraining kon Damien niet heel goed zijn ritme pakken en zette hij een 3e trainingstijd neer. In de ronden erna kon Damien betere lijnen vinden op de baan, waardoor hij een snellere tijd kon neerzetten, hetgeen resulteerde in een tweede plaats in deze training.

In de eerste manche was Damien goed weg met de start, maar wilde hij in de eerste bocht te kort afdraaien en verloor daardoor veel tijd, waardoor hij als zesde aan de race begon. Hij kon wel direct andere goede lijnen vinden in de eerste ronde van de wedstrijd én kon hij snel veel rijders inhalen, waarbij hij naar een tweede plaats reed. De baan was erg éénlijnig en wat Damien ook probeerde, hij kwam de kopman niet voorbij. Helaas was een tweede plaats het hoogst haalbare in deze manche. Ook de hitte sloeg bij Damien genadeloos toe, want na deze manche werd hij even onwel en moest hij overgeven. Met man en macht hebben we geprobeerd hem tussen de manches in weer op krachten te brengen.

In de tweede manche was Damien wederom erg goed weg met de start. Net als in de eerste manche schoof de motor in de eerste bocht weg, waardoor Damien het gas dicht moest doen. Hierbij moest hij de wedstrijd rond de 5e plek beginnen. Na twee bochten kon Damien al snel op een 4e plek rijden en wist hij direct aan te sluiten bij de top 3. Halverwege de wedstrijd passeerde Damien de 3e rijder in de wedstrijd, maar precies op dat moment viel de tweede rijder voor Damien zijn neus op de grond, waardoor Damien moest uitwijken en hij uit de baan vloog. Hierdoor verloor hij zijn plekken weer. Aan het einde van de wedstrijd werd het fysiek erg zwaar voor Damien en kon hij helaas geen aanval meer inzetten op de tweede rijder in de wedstrijd. Uiteindelijk kwam Damien op een derde plaats over de finish.

Met een tweede en derde plaats in de manches wist Damien totaal 2e te worden met een gelijk aantal punten met rijder 1 en 3 van het podium. Hiervoor geldt de eindpositie in de tweede manche als eindslag.

Nu is Damien zich aan het voorbereiden voor het Open Nederlands Kampioenschap in Eersel komend weekend.