Dubbelslag voor Stirlings Racing Team rijder Damien Knuiman

21 juni 2023  

Afgelopen zondag had Damien het Open Nederlands Kampioenschap van de KNMV in Den Dungen op de planning staan.

In het begin van de tijdtraining kon Damien minder goed zijn ritme te pakken krijgen, dit omdat zijn motor niet na behoren liep. Tactisch besloot hij de pitch in te komen om zijn reserve motor te gaan gebruiken. De eerste twee aansluitende rondes gingen moeizaam, maar na een goed rondje kwam Damien als snelste over de finishlijn en stond hij op de eerste plaats. Na enkele minuten zakte Damien af naar een tweede plaats. Dit was ook zijn uiteindelijke tijd en positie van deze tijdtraining en mocht hij hierdoor als tweede plaatsnemen achter het starthek. Na overleg werd besloten om met de tweede motor ook de wedstrijd te gaan rijden.

In de eerste manche kwam Damien goed weg en wist als 2e door de eerste bocht heen te komen. In de tweede bocht wist Damien direct de leiding over te nemen, kon hij gelijk goed zijn ritme vinden en bouwde hij een kleine voorsprong op. Damien kwam in de vierde ronde ten val, maar wist wel de leiding te houden. De voorsprong die Damien had opgebouwd was hij helaas wel kwijt en moest Damien weer opnieuw beginnen. Met de val had hij zijn rechterbeen flink gestoten en daar had hij behoorlijk last van. Toch kon hij de aanvaller van de tweede rijder in de race enkele malen pareren. Gelukkig vond Damien zijn ritme weer terug en wist hij de eerste manche winnend af te sluiten.

In de tweede manche was Damien wederom goed weg en wist hij de holeshot te pakken. Hij kon direct zijn ritme pakken en zijn eigen ding doen. Damien wist een mooie voorsprong te creëren en kwam ook in de tweede manche als eerste over de finish én wist hij de dagzege op zijn naam te zetten. Dit was voor Damien een goede dag ondanks de zware dagen voorafgaand aan deze wedstrijd, waarbij zijn oma overleed.

Nu is Damien zich aan het voorbereiden voor het Open Nederlands Kampioenschap in Axel komend weekend.