Stirlings Racing Team rijder Damien Knuiman op podium eindstand Dutch Masters of Motocross

4 juni 2023  

Afgelopen weekend, op maandag tweede Pinksterdag had Damien de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek op de planning staan. Vooraf was er nog van alles mogelijk. Hij begon op een vierde plaats in de tussenstand en afhankelijk van het resultaat kon hij nog plaatsen verliezen of goedmaken.

Gemotiveerd en strijdlustig begon hij de training. Op de mooie baan in Oldebroek wist Damien een goed ritme te pakken wat resulteerde in een tweede tijd. Damien zakte uiteindelijk af naar een vijfde plaats. Damien probeerde nog enkele rondes zijn tijd te verbeteren, alleen dat lukte helaas niet door de vele rijders die in de baan zaten.

In de eerste manche had Damien een goede start en kon in de eerste bocht binnendoor kort draaien en kwam als 3e door de eerste bocht heen. Damien begon de wedstrijd direct aanvallend en kon zijn derde plaats goed verdedigen. Uiteindelijk zakte Damien een plaatsje af naar de vierde plaats, maar dat wist Damien toch weer goed te maken om uiteindelijk op de derde plaats over de finish te komen. Door dit goede resultaat wist hij veel punten op zijn directe concurrenten goed te maken.

In de tweede manche had Damien een mindere start, maar kon wel weer goed de binnenbocht kort indraaien, waardoor hij de wedstrijd begon rond de 8e plaats. Damien wist net als de eerste manche direct de aanval in te zetten en kwam in de eerste ronde al door op de derde plaats. Damien bleef tot het einde vechten en kwam tot het achterwiel van de tweede rijder in de wedstrijd. Helaas lukte het hem niet in de laatste ronde van de wedstrijd om nog een aanval in te zetten. Wederom finishte hij weer op een derde plaats in deze manche.

Dit betekende voor Damien dat hij een tweede plaats in het dag klassement behaalde. In de totaal eindstand van de Dutch Masters of Motocross is Damien derde in het kampioenschap geworden na deze drie wedstrijden. Een geweldig resultaat voor Damien.

Nu is hij zich aan het voorbereiden voor de aankomende wedstrijden.