Podiumplaatsen voor het Stirlings Racing Team

2 mei 2023

Een drukke week voor de rijders van het Stirlngs Racing Team. Op Koningsdag reed Jeremy Knuiman zijn ONK wedstrijd in Marum en Damien Knuiman de Koningscross in Hardinxveld-Giessendam én hadden Jeremy en Damien afgelopen weekend de MON cross in Lottum op de planning staan.

ONK Marum

Tijdens de tijdtraining in Marum kon Jeremy moeilijk een goede rondetijd zetten door foutjes en verkeer in de baan, maar wist hij nog een 7e tijd neer te zetten.

In de eerste manche had Jeremy een slechte start, maar wist hij na een aantal rondes al op een 5e plaats te komen rijden. Na een aantal rondes had Jeremy de aansluiting gevonden bij de 4e man, maar maakte Jeremy daarna helaas een foutje, waarbij zijn motor afsloeg. Het duurde even voordat hij weer onderweg was en zijn goede ritme weer kon herpakken. Hij vocht terug voor wat hij waard was en wist in de laatste ronde in de laatste bocht de 5e plaats nog over te nemen.

In de tweede manche had Jeremy wederom een slechte start en had hij de eerste paar rondes moeite om zijn ritme te vinden. Na een kwart wedstrijd ging het rijden weer lekker en wist Jeremy een geweldige inhaalrace te rijden, waardoor hij nog terug naar plaats vier wist te rijden. Jeremy is 4e geworden in het dag klassement.

Koningscross Hardinxveld-Giessendam

Damien reed op Koningsdag in de open klasse met zijn 125cc. Dit puur om wedstrijdritme op te doen. Hij noteerde een nette vierde trainingstijd tussen de 250cc en 450cc. Tijdens de eerste manche had hij een matige start, maar ging direct in de aanval, omdat de wedstrijd maar 15 minuten en één ronde duurde. Uiteindelijk werd hij netjes als 4e afgevlagd.

Met de start van de 2e manche was hij beter weg en kon hij gelijk in de top 5 beginnen. Wederom ging hij in de aanval wat resulteerde in een derde plaats. Totaal mocht hij als derde op het podium plaatsnemen.

MON Lottum

Beide jongens reden samen, Jeremy in de klasse MX Open Inters en Damien in de klasse MX2 Inters op zijn 125cc.

In de tijdtraining kon Jeremy gelijk zijn ritme pakken en wist hij de eerste tijd te zetten. Latere rondes heeft hij zijn tijd ook nog een aantal keer verbeterd, wat voldoende was voor een 1e tijd. Ook Damien kon direct zijn ritme vinden en kon hij een goede 4e plek neerzetten in de MX2 Inters klasse en overall een 8e plaats totaal.

In de eerste manche had Jeremy een redelijke start en wist hij na drie rondes de leiding over te nemen. Na een aantal goede rondes wist Jeremy deze manche ook op een eerste plaats af te sluiten. Damien had geen goede start, want het is heel moeilijk starten met zijn 125cc tussen de 250cc en 450cc. Hierdoor moest Damien van achteren de strijd beginnen. Hij kwam direct in zijn ritme en kon hij ook direct de aanval inzetten. Na een tijdje reed Damien op een hele goede 7e plaats overall, maar helaas kwam hij ten val. Uiteindelijk kwam hij nog als 10e over de finish overall en als 4e MX2 rijder.

In de tweede manche had Jeremy een betere start en kwam hij de eerste ronde door op een 4e plaats. Jeremy had gelijk goed zijn ritme te pakken en wist hij weer snel de eerste laats over te nemen en gelijk een gat te slaan. Na goede constante rondes wist Jeremy deze manche winnend af te sluiten.

Damien kwam hier beter weg dan in de eerste manche. Hij begon de wedstrijd weer direct aanvallend en kon al snel veel plekjes naar voren vechten. Na spectaculaire inhaalpogingen en mooie gevechten met de grote mannen kwam Damien uiteindelijk als 8e overall over de finish en als 3e MX2 rijder. Dit resulteerde in een eerste plaats voor Jeremy in de open klasse en een derde plaats voor Damien in de MX2 klasse.

Voor aankomend weekend staat voor Jeremy de MON in Horst op de planning en voor Damien de ONK in Westerbork.