Ger Roovers en Sander van Eekelen veel geleerd in Tielt en nu op naar Sulingen

1 mei 2023  

Op zaterdag 8 april namen Ger Roovers en Sander van Eekelen in de Opel Adam R2 deel aan de TAC Rally 2023. Hun eerste keer samen in het buitenland. Vooraf kregen zij al te horen dat de TAC rally door het vele snijden van de bochten door de deelnemers altijd een lastige rally is. En dat bleek het inderdaad ook te zijn. De Belgische klassementsproeven staan bekend om de vele bochtencombinaties. En dat is in Tielt niet anders. Waar we in Nederland toch wel vaak lange rechte stukken hebben van soms wel 900 meter is dat in België nergens het geval.

We hebben voor 2023 zes evenementen uitgekozen waar we aan willen deelnemen, aldus Ger Roovers. Ondanks dat we in hebben geschreven voor het ONRK gaan we niet alle wedstrijden rijden die daarvoor meetellen. De TAC rally stond hoog op het verlanglijstje omdat daar veel te leren is. En dat hebben we ook gedaan. De eerste rally die meetelt voor het ONRK wordt verreden in Sulingen waar we aanwezig zullen zijn. In tegenstelling tot slechts 4 deelnemers in de RC4- klasse in Tielt zijn er in Sulingen maar liefst 18 deelnemers die in deze klasse uitkomen. We gaan zeker niet voor de winst. We willen vooral de rally uitrijden en lol hebben. Maar als we er dan toch zijn dan gaan we wel goed ons best doen, aldus Sander van Eekelen

De auto is in de wintermaanden helemaal opnieuw opgebouwd. Er is een nieuwe motor in gekomen en de versnellingsbak is volledig gereviseerd. Verder zijn alle onderdelen waarbij maar enige slijtage te zien was of we twijfelde aan de kwaliteit direct vervangen door nieuwe onderdelen. Eigenlijk staat er dus een compleet nieuwe auto. Die ons hopelijk probleemloos door dit seizoen heen gaat helpen.

Na Sulingen staan de ELE, GTC, Twente en de Spa rally nog op de kalender.