Positieve resultaten voor Stirlings Racing Team

26 april 2023

Afgelopen zondag hadden de rijders Jeremy en Damien Knuiman van het Stirlings Racing Team de tweede wedstrijd van de Dutch Master of Motocross op de planning staan in Markelo.

Damien reed tijdens de vrije training goed zijn rondjes om de baan te herkennen en de goede lijnen te vinden. Net toen de tijdtraining begon in zijn eerste tijdronde, kreeg Damien een lekke achterband en moest hij hierdoor de pits opzoeken om zijn andere motor te pakken. Damien zat in een goed rondje,  maar helaas viel er een rijder net voor hem in de laatste bocht, waardoor hij deze niet meer kon ontwijken en over deze rijder heen viel. Hierna kon Damien nog een rondje proberen zijn tijd te verbeteren met een beschadigde motor. Hij kwam uiteindelijk uit op een 6e plaats in deze tijdtraining.

In de eerste manche had Damien een redelijke start, maar kwam hij moeilijk door de eerste bocht heen en startte de wedstrijd op een 10e plek. In het begin van de wedstrijd kon Damien moeilijk zijn ritme vinden. Later in de wedstrijd ging het steeds beter en zat Damien weer in zijn flow en kon hij gelijk de aansluiting vinden op het groepje voor hem en daarbij plaatsen goedmaken tot positie 6. In de laatste twee rondes vond hij aansluiting bij de plaatsen 4 en 5, maar helaas was dat net te laat en kon hij deze rijders niet meer passeren. Damien kwam uit op een 6e plaats in de eerste manche.

In de tweede manche had Damien een betere start en kwam hij goed door de eerste bocht als 4e. In de eerste ronde van deze manche moest hij twee plaatsen toegeven. Gelukkig kon hij de aansluiting blijven houden tijdens deze wedstrijd. Hij kon halverwege de wedstrijd nog een positie goedmaken en de aansluiting vinden bij de rijders 3 en 4. Ook hier kon Damien geen inhaalpoging meer plaatsen en kwam hij uit op een 5e plaats in de wedstrijd. Damien is totaal 5e geworden.

In de tijdtraining had Jeremy gelijk een goed gevoel met de baan en wist hij al snel zijn tijd te zetten. Later wist Jeremy zijn tijd nog iets te verbeteren, maar kwam hij uiteindelijk uit op een 14e tijd.

In de eerste manche had Jeremy een slechte start en wist hij in de eerste ronde door te komen rond een 25e plaats. Jeremy had gelijk goed zijn ritme te pakken op de baan van Markelo en wist hij elke ronde plekken winst te boeken. Na veel gestreden te hebben kwam Jeremy op een 12e plaats over de finish.

In de tweede manche was het chaos in de eerste en tweede bocht voor Jeremy, waarbij veel rijders met elkaar in aanraking kwamen en Jeremy hier heel slecht doorheen kwam.  De eerste ronde kwam hij door op een 23e plaats. Op de baan was het heel moeilijk om te  passeren vanwege een snelle lijn, maar toch lukte het Jeremy om wederom veel plekken winst te boeken en zichzelf goed naar voren te rijden, waarbij hij deze manche op een 13e plaats over de finish wist te komen. Helaas kreeg hij een straf vanwege geluidsoverschrijving en werd hij als 16e gepositioneerd.

Aankomende donderdag staat de ONK in Marum op de planning, waarbij alleen Jeremy aan de start zal staan.