Hitte speelt grote rol tijdens derde dag in Marokko

25 april 2023  

Na een hele knappe prestatie van Anja van Loon, Ben van de Laar en Suzanne Peek gisteren, wordt die vanochtend nog iets mooier als zij doorschuiven naar de tweede tijd. Een tijdstraf bij een concurrent zorgt ervoor dat de Iveco Powerstar de proef moet openen, na Van Kasteren. Na ongeveer 300 kilometer blijkt dat het te heet is voor Suzanne en moeten zij stoppen. Ze is ter controle afgevoerd naar het ziekenhuis, maar het gaat goed met haar.

“Het belangrijkste is dat het goed gaat met Suzanne,” vertelt Anja. “Het was erg moeilijk vandaag, ook door de hitte. Het was bijna 40 graden, dan is het in de truck nog warmer, dik 50 graden. Dat werd te veel voor Suzanne en ze raakte oververhit. We zijn meteen gestopt en hebben assistentie gevraagd, die waren er gelukkig snel bij. Ze is meteen met de helikopter afgevoerd.”

Anja weet nog niet zeker of ze morgen van start gaat. “De truck is goed, dus dat zou geen probleem moeten zijn. Maar ik weet niet zeker of we iemand anders als monteur mee mogen nemen. Ik vind het vooral vervelend voor Suzanne, we waren lekker bezig en het ging weer prima, ondanks dat het zo moeilijk was. Haar gezondheid is het belangrijkste nu, de rally dan wat minder.”

De vierde etappe van de Morocco Desert Challenge is een rondje rondom Foum Zguid. Het is een duinenloop van 281 kilometer die ook lang het Iriki-meer komt.