Anja van Loon in de top tien, Erik kiest voor zekerheid

2 maart 2023  

Tijdens de vierde etappe lukt het zowel Anja als Erik van Loon om het hoofd koel te houden. De duinen zijn verraderlijk en er zijn veel gevaarlijke afstappen, daarin nemen Anja en Erik geen onnodige risico’s en dat loont zich. Erik en Sébastien Delaunay noteren de 10e tijd. Anja en Floor Maten worden 13e en schuiven daardoor op naar de 10e positie in het klassement. Morgen staat de laatste etappe op het programma.

“Ik ben zo blij met die tiende plaats,” vertelt Anja. “We rijden iedere dag ons eigen tempo en laten ons niet gek maken door de andere deelnemers. Het loopt super met Floor en vandaag ging het gewoon goed. We hebben niks meegemaakt en doordat we constant rijden, schuiven we weer een plekje op in het klassement. Op naar morgen, laten we die top tien veiligstellen!”

Erik was minder tevreden: “Het was gewoon niet mijn proef. We merkten al snel dat je hier veel kunt verliezen en niets kunt winnen, dus hebben we rustig aan gedaan en zijn we gewoon zonder problemen naar de finish gereden. Er lagen heel veel van die vieze afstappen, als je die verkeerd inschat of net te hard neemt dan schrijf je de auto volledig af. Dat wilden we zeker niet, dus dan maar iets minder snel, maar wel veilig naar de finish.”

De laatste etappe gaat van Qasr Al Sarab terug naar Abu Dhabi, maar ook tijdens de laatste etappe staan er zand en duinen op het menu. De laatste 206 kilometer zijn net zo uitdagend als de afgelopen dagen. De eerste auto start om 9:00 uur (6:00 uur Nederlandse tijd) en wordt rond 12:00 uur (9:00 uur Nederlandse tijd) aan de finish verwacht. Daarna rijden de deelnemers door naar Abu Dhabi waar de finishceremonie plaatsvindt