Jeremy Knuiman op podium tijdens wintercross Deurne

16 februari 2023

15 Februari 2023 | Wijchen — Afgelopen zondag 12 februari had Jeremy Knuiman van het Stirlings Racing Team de wintercross van Deurne op de planning staan.

Laat werd besloten om alsnog deel te nemen aan de wintercross in Deurne, omdat we eerst hebben afgewacht hoe Jeremy lichamelijk uit de race van Le Touquet -een week daarvoor- kwam. Deze wintercross werd voornamelijk gezien om wedstrijdritme op te doen en over te schakelen van Endurance wedstrijden naar crosswedstrijden.

In de tijdtraining kon Jeremy gelijk goed zijn ritme pakken en wist hij, na een snelle ronde gezet te hebben, op een tweede plaats te komen staan. Al snel zakte hij af naar een 3e plaats. Daarna wist Jeremy weer een goede rondetijd neer te zetten en zijn positie weer te verbeteren, waardoor hij weer een tweede plaats in handen kreeg. Door de drukte in de baan lukte het Jeremy niet meer zijn tijd te verbeteren en wist hij uiteindelijk met een 2e plaats de tijdtraining te beëindigen.

In de eerste manche had Jeremy een goede start en wist hij de eerste ronde door te komen op een 4e plaats. Na een paar rondes gereden te hebben kwam Jeremy steeds beter in zijn ritme en wist hij hierbij plaatsen winst te boeken, waarbij hij uiteindelijk op een 2e plaats kwam te rijden en ook op deze plaats de manche finishte.

In de tweede manche had Jeremy een redelijke start en kwam hij door op een 5e plaats. Na een paar rondes reed Jeremy op een derde plaats. Hij kreeg steeds beter ritme en kon de aansluiting bij de tweede rijder realiseren. Deze kon hij toen ook direct passeren en kwam Jeremy op een tweede plaats te rijden en wist hij ook deze manche op een keurige tweede plaats over de finish te komen om in de totaalstand ook tweede te eindigen.

De eerste crosswedstrijd van het seizoen zit erop. De komende weken zullen er nog meer voorbereidingswedstrijden komen die we gaan rijden om 100% aan de start te staan bij de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.

Damien heeft deze week ook zijn trainingen weer hervat. Beide rijders zullen komend weekend wederom in één trainingswedstrijd gaan rijden.