MX Rookies scoren kostbare punten tijdens KNMV ONK te Berghem

22 september 2022  

Afgelopen weekend hadden beide MX Rookies de ONK in Berghem op de planning staan. Ondanks het slechte weer van de dagen ervoor lag de baan er redelijk goed bij. De club had met man en macht de baan watervrij gemaakt. In de ochtend, toen het nog droog was, waren de omstandigheden nog goed, maar later in de middag veranderde dat en creëerden stortbuien een zware baan met veel moddersporen.

In de tijdtraining kon Damien goed zijn ritme vinden en zette na enkele ronden een goede 3e tijd neer. Hij kon dit plekje behouden en kon daarom een mooi plekje achter het starthek uitzoeken.

In de eerste manche had Damien een slechte start, in de eerste bocht vielen er twee mensen voor Damien, waardoor hij moest afremmen en deze moest ontwijken. Hierdoor moest Damien achteraan de wedstrijd beginnen. Na veel vechten om naar voren te komen kwam Damien helaas niet verder dan een 10e plaats over de finish.

In de tweede manche waren de omstandigheden vanwege de regen erg slecht en lag het circuit er dan ook slecht bij. Damien had een mindere start in de top 20, maar kwam goed vechtend telkens naar voren toe. Bijna iedereen had het moeilijk door deze natte omstandigheden. Zo ook Damien, maar hij kon toch een redelijk ritme vinden en veel deelnemers inhalen. Uiteindelijk kwam hij toch nog op een goede 6e plaats binnen.

Ook in de totaal uitslag kwam Damien op een 6e plaats uit. Dit is een goede uitslag, maar het had nog beter gekund vanwege de 1e manche. Zijn directe concurrentie had een mindere dag en daardoor neemt Damien nu een vierde plaats in voor het Nederlands kampioenschap met nog twee wedstrijden te gaan.

In de tijdtraining viel het voor Jeremy niet mee om zijn goede ritme te pakken. Ook had hij last van het verkeer in zijn snelle tijdronden, waarbij hij een 10e tijd neerzette. Hij zakte nog af naar een 11e plaats. Na een aantal ronden nog extra aan te zetten lukte het Jeremy niet om zijn tijd nog te verbeteren.

Bij de start van de eerste manche was Jeremy te gretig, waardoor hij hem in het hek reed en hierdoor de wedstrijd als een na laatste begon. Gelukkig wist Jeremy gelijk hoog tempo aan te houden en wist hij na twee ronden alweer door te komen op een 10e plaats. Na een aantal ronden wist Jeremy aansluiting te pakken in het groepje voor hem, waarbij hij op een 7e plaats kwam te rijden. Door de regenbui moest hij extra veel aan zijn roll off systeem trekken voor een schoon vizier. Deze raakte al snel vol, waardoor Jeremy zijn bril af moest gooien en zonder bril verder moest rijden. In de laatste paar ronden kon Jeremy door het beperkte zicht geen plaats meer goed maken en wist hij deze manche op een 7e plaats af te sluiten.

De tweede manche had Jeremy een betere start rond plek 12 en wist hij de eerste paar ronden alweer door te komen op een 9e plaats. Door de slechte omstandigheden, continu regen en dus een zware baan, kwam hij moeilijk in zijn ritme tijdens deze tweede manche.  Later in de manche ging het rijden steeds beter en wist Jeremy toch nog wat plaatsen winst te boeken, waarbij hij op een 6e plaats wist te finishen voor P5 overall. Ook Jeremy zijn concurrenten hadden een moeilijke dag. Daardoor haalde Jeremy meer punten en kon hij zijn eerste plaats in de tussenstand versterken.

Aankomend weekend staat de één na laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap op de agenda, waarbij beide Rookies in Sint Isidorushoeve aan de start zullen staan