Succes voor MX Rookie Jeremy Knuiman

1 september 2022

Na een zomerstop en een welverdiende vakantie hadden de MX Rookies weer de eerste wedstrijd op de planning staan bij de MON in Groesbeek in de gecombineerde MX1, MX2 Inters klasse. Jeremy ging van start bij de MX1 klasse en Damien in de MX2 klasse op zijn 125cc.

In de tijdtraining kon Jeremy goed zijn ritme pakken en wist hij in de eerste ronde zijn snelste tijd neer te zetten. Na een aantal ronden nog geprobeerd te hebben deze tijd te verbeteren lukte dit Jeremy niet. Maar omdat dit andere rijders ook niet lukte wist Jeremy de eerste tijd te behouden. Ook Damien had gelijk zijn goede ritme te pakken en kon in de eerste paar ronden zijn beste tijd neerzetten wat goed was voor een 18e plaats overall en een achtste plaats bij de MX2 Inters.

In de eerste manche had Jeremy een goede start en wist de eerste ronde door te komen op een 4e plaats. Tijdens deze start reed Damien in de eerste bocht tegen het achterwiel aan van een andere rijder en kwam hierdoor ten val. Een aantal andere rijders konden hem niet ontwijken en reden over Damien zijn motor heen, waardoor zijn tankdop van de motor werd afgereden en de Ecomaxx benzine uit de motor stroomde. Ook de koppelingshendel brak af en kon hij de wedstrijd niet meer vervolgen.

Jeremy sloot aan bij de kopgroep en na een aantal ronden kwam hij op een tweede plaats te rijden. Na een spannend gevecht van een aantal ronden wist Jeremy de leiding over te nemen en een kleine voorsprong op te bouwen. Tegen het eind van de wedstrijd moest Jeremy het tempo laten zakken, omdat het nagenoeg 50% van zijn spaken uit het achterwiel het begeven hadden. Gelukkig kon hij deze manche toch nog winnend afsluiten.

In de tweede manche wist Jeremy weer een goede start te pakken, waarbij hij de eerste ronde weer doorkwam op een 4e plaats. Gelukkig kon de motor van Damien na veel sleutelwerk toch nog gerepareerd worden en kon hij ook van start en begon deze manche rond plek 23.

Jeremy wist zich wederom snel naar voren te vechten en wist na ongeveer 15 minuten de leiding van de wedstrijd over te nemen. Elke ronde breidde hij zijn voorsprong iets uit om ook deze manche winnend af te sluiten en hij hierbij ook de totaal overwinning pakte!

In deze tweede manche vocht Damien voor wat hij waard was op zijn 125cc. Na veel mooie duels met de andere rijders en een mooie inhaalrace kwam Damien uiteindelijk op een nette 16e plaats uit van de twee klassen samen. Ook voor hem was dit een race waarbij hij veel ervaring heeft opgedaan.

Volgende week zaterdag 3 september staat de Cross Country in Varsseveld op de planning waarbij allebei de Rookies aan de start zullen staan bij de Inters klasse