Dinaric Rally 2022

24 augustus 2022  

Dinaric Rally 2022, Knin Kroatië. Een prachtige, maar zeker niet eenvoudige rally. Op zondag vond de scutineering plaats, met ‘s avonds nog een ceremony in het stadje Knin. Afgelopen maandag werd de proloog gereden, voor sommigen eenvoudig, maar er waren ook rijders die er ruim 3 uur over deden

De etappe van vandaag voert de rijders noordwaarts van Knin naar, maar ook over, de prachtige berg Lička Plješivica. Daarna richting de prachtige velden rond de stad Korenica. De deelnemers gaan dan terug naar de rivier de Zrmanja, volgen deze, en gaan terug naar Knin.

Dat het allemaal niet “easy going” is, bleek vandaag al snel. Ondanks een perfect roadbook, werden er hier en daar toch navigatiefouten gemaakt. Peter reed behoorlijk uit de richting, en besloot, gezien het tijdstip, dan het toch wijzer zou zijn om via de weg terug te keren naar het bivouac. Ondanks de navigatiefout, kan hij toch terugkijken op een mooie dag.

Vandaag is het ook een drukke dag voor het serviceteam. Door de pittige route, een lange rijdag (385 km als je de route rijdt zonder navigatiefouten ;-), komen diverse teamrijders laat binnen. Dat betekent dus voorlopig nog genoeg te doen. En niet te vergeten, morgen vindt de marathon stage plaats. dat betekent heel veel “bandjes klappen” vanavond voor Bob en Nol.