Geslaagd en succesvol Pinksterweekend voor MX Rookies MON Venlo

9 juni 2022

Afgelopen zondag hadden de MX Rookies de MON MX2 Inters wedstrijd in Venlo op de planning staan.

Na twee keer eerder deze week getraind te hebben op de 250cc 4-takt beviel het Damien goed op de grote motor. Reden hiervoor was om Damien sterker te maken voor de 125cc en besloten we om Damien op de 250cc 4-takt motor de MON wedstrijd in Venlo van start te laten gaan.

In de tijdtraining kon Jeremy gelijk zijn goede ritme pakken en wist hij gelijk een goede tijd neer te zetten op een 1e plaats en wist hier de rest van de tijdtraining ook te blijven staan.

Ook Damien kon gelijk zijn ritme pakken en zette een goed rondje neer. Hij kwam uit op een 14e plek. Het allerlaatste rondje verbeterde Damien zijn tijd en kwam op een 13e plaats van allebei de klassen MX2 en MX1 samen.

In de eerste manche had Jeremy een redelijke start rond plek 5, maar wist zich al snel naar voren te rijden en kwam na een aantal ronden door op een 1e plaats. Helaas maakte Jeremy daarna een klein foutje, waardoor hij op een 3e plek kwam te rijden. Door hoog tempo te houden wist Jeremy het gat weer dicht te rijden en de koppositie weer over te nemen. Jeremy wist deze manche winnend af te sluiten.

Ook Damien had niet zo’n goede start. Bovendien maakte Damien in de eerste ronde een fout, waardoor hij viel en de wedstrijd helemaal achteraan moest beginnen. Lekker en netjes rijdend kwam Damien toch nog op een 13e plaats in de eerste manche.

In de tweede manche had Jeremy weer een start rond plek 5, maar zette meteen de aanval in en wist de eerste ronde meteen door te komen op een 1e plaats. Jeremy hield hoog tempo en reed hele constante rondetijden, waardoor hij ook deze manche wist af te sluiten op een 1e plaats.

De tweede manche had Damien een betere start, maar kon niet goed zijn ritme vinden over de zware baan in Venlo. Bovendien kwam tijdens deze manche de regen met bakken uit de hemel en verspeelde hij zijn bril. Damien had uiteindelijk zijn wedstrijd netjes uitgereden, maar was niet tevreden over het rijden in de tweede manche. Hij kwam wederom uit op een 13e plaats. Voor het dag totaal won Jeremy zijn klasse en kwam Damien uit op een 10e plaats van de MX2 Inters. Hiermee heeft hij in deze wedstrijd een goede wedstrijdervaring opgedaan op de 250cc 4-takt machine.

DXCX Heerde

Op maandag hadden Jeremy en Damien een Cross Country wedstrijd in het Gelderse Heerde.

Na de vele regen van de dag ervoor ging de wedstrijd toch door, waardoor het circuit lastig en erg modderig was. Ze startten met een massa start en deze wist Jeremy goed door te komen op een 3e plaats.  Na een tweetal ronden van 18 minuten wist Jeremy de tweede plaats over te nemen en dit was ook waar Jeremy zou eindigen na deze 2 uur durende race. Op het mooie maar vooral natte parcours in Heerde was het een hele mooie en moeilijke Cross Country waarbij er hele mooie technische Enduro hindernissen bij zaten. Deze gingen allemaal ook heel goed bij Jeremy. Tijdens de snelle pitstop wisten we nog wat tijd te winnen, maar was het niet genoeg en finishte Jeremy op een 2e plaats bij deze wedstrijd, slechts 50 seconden achter de nummer één, na twee uur wedstrijd. Damien reed vandaag weer op de 125cc. Damien was goed weg met de start, maar een grote valpartij voor zijn neus blokkeerde de weg voor Damien. Hij kon geen kant op en moest wachten tot de baan weer vrij was en hij weer door kon. Hij moest zijn wedstrijd achteraan beginnen. Damien kon wel gelijk zijn ritme vinden en kon mooi naar voren rijden. Na 2 uur kwam Damien op een mooie 11e plek uit met zijn 125cc tussen alle grote jongens.

Dit weekend was een heel nuttig weekend voor de MX Rookies en hebben ze weer veel ervaring op gedaan.