MX Rookies op podiumkoers

19 mei 2022  

Afgelopen zondag hadden MX Rookies Damien en Jeremy Knuiman bij de KNMV hun wedstrijd voor het open Nederlands kampioenschap. Damien reed echter in Emmen en Jeremy reed in Varsseveld.

In de tijdtraining vond Damien de goede lijnen in de baan en wist hij in het begin van deze sessie gelijk een snelle tijd neerzetten, namelijk P5. Dit bleek ook de rest van de training voldoende te zijn om als 5e de training te beëindigen en met deze plaats zijn de startpositie aan het starthek te kiezen.

De eerste manche had Damien een goede start en kon als 8e de wedstrijd beginnen. In enkele ronden tijd maakte hij meerdere posities goed en kwam hij halverwege de wedstrijd uit op een 4e plaats. Echter, door de hoge temperaturen én zijn inspanningen voor zijn schoolexamen moest hij het tempo iets laten zakken en moest hij nog een plaatsje toegeven om uiteindelijke netjes 5e te worden deze manche.

De tweede manche had hij een nog betere start en ging als 3e de eerste bocht in. Helaas, door de hoge snelheid kwam hij niet goed door deze bocht en moest hij gelijk enkele plaatsen toegeven om wederom als 8e de wedstrijd te beginnen. De inspanningen van de 1e manche hadden zijn tol geëist en viel het deze manche niet mee voor Damien. Enkele ronden voor het einde lag hij op een mooie 5e plaats, maar moest hij deze toch inleveren om als 6e deze manche te beëindigen. In het dag klassement eindigde hij op een nette 6e plaats.

Voor Jeremy begon ook de tijdtraining goed. Hij vond gelijk zijn ritme, alleen kwam hij ten val in zijn eerste poging om een goede rondetijd neer te zetten. Jeremy ging steeds beter rijden en wist zijn tijd te verbeteren naar een 3e tijd. Aan het einde van deze tijdtraining wist Jeremy zelfs nog zijn tijd te verbeteren en kwam hier een 2e tijd uit en wist hij deze plek te behouden, tevens zijn startpositie voor de race.

In de eerste manche had Jeremy een redelijk start rond plek 7 en wist die na een paar ronden al door te komen op plek 5. De baan was heel snel en had één ideale lijn. Bovendien was het moeilijk om in te halen. Met nog 10 minuten te gaan wist Jeremy op plek 4 te komen en hield hoog tempo om op de kopgroep in te lopen. Helaas had hij geen mogelijkheid meer om andere rijders te passeren en finishte Jeremy deze manche op een 4e plaats.

In de tweede manche had Jeremy een goede start en wist na 1 ronde door te komen op plaats 4. Elk rondje wist Jeremy zich jaar voren te rijden en te verbeteren. Na een aantal ronden kwam hij uiteindelijk ook door op de eerste plaats en wist hij een kleine voorsprong op te bouwen op de tweede rijder. Helaas twee ronden voor het einde kwam Jeremy ten val en moest hij de koppositie afstaan.  Toch wist Jeremy nog deze manche op een 2e plaats te finishen voor 3e overall.

Aankomend weekend staat de ONK KNMV in Axel op de planning waar Jeremy en Damien beiden aan de start zullen staan.