Luca van Leer race verslag

13 mei 2022  

30 april is de 2e NK wedstrijd 60 CC mini junioren TM gereden op het prachtige circuit van Spa Francorchamps in België. Een prachtig circuit welke omringt wordt door het formule 1 circuit.

Tijdens de wedstrijden van het karten waren ook op het formule 1 circuit coureurs aan het rijden. Je kunt je voorstellen hoe mooi dat is om daar tussen te rijden. (het geluid…!)

Luca had een zware taak om weer terug te vechten in het klassement. Want tijdens de eerste NK wedstrijd op 3 april in Eindhoven  is er veel gebeurd, 2 wedstrijden een DNF door technische problemen. Hierdoor was de eerste NK wedstrijd geen succes.

Gelukkig is het op 30 april heel erg goed verlopen. De trainingen verliepen uitstekend, hij was de snelste op de baan.

Bij de kwalificatie wist hij zich als 2e te plaatsen.

Heat 1 een minder goede start, werd naar buiten gedrukt, hierdoor in de eerste bocht al terug gevallen naar plek 10. Goede inhaalrace kunnen verrichten en als 5e gefinisht.

Heat 2 een super spannende race, gevecht met de nummers 1 , 2 en 3. Als 3e gefinisht.

Heat 3 een geweldige start, vertrok op plek 3, maar had direct de kopstart en deze positie niet meer losgelaten. Gewonnen met een voorsprong van bijna 5 seconden.

Eindstand deze dag, een dikverdiende 3e podium plek.

Helaas door de pech tijdens de eerste NK race nog niet heel veel punten gepakt, maar inmiddels wel op plek 10 in het landelijk klassement.

Natuurlijk gaat Luca voor de eerste plek, dus op 29 mei a.s gaat hij weer voor een podiumplek op circuit Strijen voor het 3e NK weekend.