Uitstekende start van het IDM seizoen voor Molenaar Racing Team

10 mei 2022  

Bij de openingswedstrijd van het IDM seizoen op de Lausitzring heeft het Molenaar Racing Team haar visitekaartje afgegeven. Met de Kawasaki Ninja 400 in Arie Molenaar Motors/Nutec-kleuren wisten Thom Molenaar en Sven Doornenbal bij hun eerste race al een vierde en zesde plaats te behalen.

Het 2022 IDM seizoen werd op 6 mei afgetrapt op de Lausitzring. Het team had al eerder met de nieuwe Kawasaki Ninja 400’s getraind op het Eurospeedway circuit in de Duitse deelstaat Brandenburg en bij het World Superbike weekend in Assen met een wildcard aan de World Supersport 300 races deelgenomen. Het team begon dan ook optimaal voorbereid aan het eerste IDM-weekend.
Na drie vrije trainingen op vrijdag noteerde Molenaar een zesde en Doornenbal een zevende tijd, waarmee het team meer dan tevreden kon zijn. In de kwalificatietrainingen die op zaterdag verreden werden scherpte Molenaar zijn rondetijd behoorlijk aan, wat goed was voor een zevende startpositie op de startgrid. Doornenbal kende een lastige kwalificatie en wist de tijden die hij in de vrije training reed amper te verbeteren. Hij noteerde weliswaar de elfde kwalificatietijd maar met drie coureurs voor hem binnen drie honderdsten van een seconde zou er in de race zeker meer in zitten. Het team kon zich opmaken voor de eerste race van het weekend, die aan het einde van de zaterdagmiddag verreden zou worden.

Race 1
Beide coureurs waren goed weg bij de start. Molenaar won al snel een positie en had zicht op de kopgroep voor hem, bestaande uit vijf man. Het tempo vooraan werd echter flink opgevoerd door regerend IDM Supersport 300 kampioen Lennox Lehmann en oud-World Supersport 300 vice-kampioen Scott Deroue, waardoor Molenaar de aansluiting verloor. Molenaar moest vanaf dat moment vooral de aandringende Troy Beinlich achter zich zien te houden. Twee man uit de kopgroep kwamen ten val, waardoor Molenaar en Beinlich om de vierde plaats streden. Beinlich haalde in de eindfase Molenaar nog even in, maar Molenaar counterde direct en werd na elf ronden op een geweldige vierde plaats afgevlagd. Doornenbal wist zich door de achtervolgende groep naar voren te rijden en verzekerde zich van een knappe zesde plaats. De wedstrijd werd gewonnen door Lehmann

Race 2
In de tweede race die op zondag werd verreden behield Molenaar na de start zijn zevende plaats terwijl Doornenbal een aantal plaatsen goedmaakte en achter Molenaar aansloot. Na de eerste doorkomst brak het lange lint van coureurs en vormde zich een kopgroep van zes man. Molenaar zag als kopman van de achtervolgende groep de koplopers langzaam maar zeker afstand nemen. Doornenbal zette even later zijn Kawasaki naast die van zijn teamgenoot en nam de zevende positie over. Hij voerde het tempo op om het gat naar de kopgroep te verkleinen wat aanvankelijk lukte, maar na een paar ronden ging het mis en schoof het voorwiel van de Kawasaki onder hem vandaan. Hij kwam ten val en moest vanaf de zijlijn toekijken hoe zijn teamgenoot de zevende plaats met hand en tand verdedigde. Het lukte Molenaar om de negen man sterke groep achter zich te houden en als leider over de finish te komen. Met een crash van Lehmann uit de kopgroep leverde dat voor Molenaar een fraaie zesde plaats op. De race werd na een spannend gevecht tussen Marvin Siebdrath en Scott Deroue gewonnen door Siebdrath

Het Molenaar Racing Team heeft bij haar eerste IDM-wedstrijd met de Kawasaki Ninja 400 laten zien een goed tempo te hebben en dat aansluiting bij de kopgroep er zeker in zit.

Sven Doornenbal: “Ik kijk ondanks mijn crash tevreden terug op het weekend. In de eerste race reed ik heel constante rondetijden, alles binnen twee tienden van een seconde. In de tweede race lukte het me om alleen, zonder een slipstream van een ander, mijn snelste ronde van het weekend neer te zetten en van de groep los te rijden. Jammer dat ik de voorkant verloor maar we hebben ons goed laten zien! Ik heb dan ook alle vertrouwen in de komende race.”

Thom Molenaar: “Ik ben natuurlijk super tevreden met de vierde plaats die ik in de eerste race behaalde, wat een begin van het seizoen! Door een matige start bij de tweede race kon ik helaas niet bij de kopgroep aansluiten maar het leverde toch een verdienstelijke zesde plaats op. Het hele team heeft afgelopen winter hard gewerkt om dit mogelijk te maken en kijk eens waar we nu al staan! De pijlen zijn nu gericht op de kopgroep, over twee weken in Oschersleben gaan we ervoor