MX Rookies content met Dutch Masters Harfsen

5 mei 2022

Afgelopen weekend hadden Damien en Jeremy Knuiman de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross (DMOMX) in Harfsen op de planning staan.

Toen Damien de 1e ronde van de vrije training gelijk het goede gevoel met de baan en de motor kreeg, bleek dat terug te zien in de aansluitende tijdtraining. Damien kon een mooi stuk ruimte creëren, waardoor hij in de 1e twee ronden een hele goede tijd neerzette. Deze tijd werd door de concurrentie nauwelijks verbeterd en kwam hij uit op een mooie 4e plaats.  Met die plaats kon hij een goede plek achter het starthek uitkiezen.

De eerste manche kwam Damien niet goed uit het hek en raakte hij ingesloten en had hierdoor geen goede start. Door een goede 1e binnenbocht kwam hij rond een 17e plaats door in de 1e ronde. Damien kwam moeilijk in zijn ritme op deze snelle baan. Toch kon hij enkele posities goedmaken om uiteindelijk als 11e te finishen.

De tweede manche was Damien z’n start ook weer matig. Wederom een goede 1e bocht om de race als 15e te kunnen beginnen. Gelukkig had hij sneller zijn ritme te pakken dan tijdens de 1e manche en kon hij de gehele race plaatsen goedmaken om uiteindelijk op een 9e plaats te finishen. Totaal is Damien 9e geworden, een mooi resultaat maar het had volgens Damien nog beter gekund

.

Jeremy begon vol zelfvertrouwen aan de trainingen na zijn podiumplaats van 27 april jl. in Marum. Maar helaas resulteerde dit in een valpartij, waarbij hij zijn schouder bezeerde. Daarnaast liep in de laatste 5 min van de training zijn wedstrijdmotor kapot. Dit alles resulteerde in een matige 16e trainingstijd en startpositie aan het hek.

In de eerste manche van start met een ingetapete schouder en met een paar paracetamols vanuit plaats 25 begonnen. Hierdoor kon hij moeilijk een goed ritme en zelfvertrouwen vinden, maar de 30 min en één ronde durende wedstrijd wist hij telkens wat posities te verbeteren om op een nette 15e plaats in dit sterke deelnemersveld te eindigen.

Tweede manche was zijn start iets beter en begon hij vanaf de 20e plaats aan deze manche. Nu kreeg hij wel direct het goede ritme en kon hij al snel deelnemers inhalen. Halverwege de wedstrijd lag hij op een mooie 12e plaats met aansluiting op de top 10 rijders. Toen werd de wedstrijd stilgelegd vanwege een rode vlag situatie. Wanneer meer dan de helft van de wedstrijdtijd verstreken is, wordt er niet meer opnieuw gestart en telt de doorkomst van de voorlaatste ronde als einduitslag. Dit betekende voor Jeremy een 13e plaats. Totaal is Jeremy 14e geworden, een net resultaat als je licht geblesseerd bent en met je trainingsmotor deze wedstrijd rijdt.

Komende zondag zal Jeremy in Reusel van start gaan bij de MON MX2 Inters. Damien zal niet rijden, omdat volgende week maandag zijn eindexamens voor de school gaan beginnen