Volle agenda voor MX Rookies Afgelopen weken waren erg druk voor Jeremy en Damien Knuiman.

29 april 2022

DXCS Westerbork 17 april

Jeremy had een zeer goede start en wist als eerste door de bocht te komen. Na de eerste ronde wist Jeremy op een 2e plaats door te komen en kon hij deze lang behouden. Na lang gestreden te hebben kwam Jeremy uiteindelijk als 3e door, maar wist hij na een hele snelle pitstop toch weer op een 2e plaats te rijden. Lange tijd kon hij deze plaats behouden, totdat Jeremy de laatste drie ronden voor het einde toch nog gepasseerd werd. Jeremy wist deze twee uur durende wedstrijd op een nette 3e plaats te finishen. Damien vertrok op plaats 10 en wist gedurende de race enkele plaatsen goed te maken. Na de pitstop reed hij op plaats 6, echter kon hij deze positie niet vasthouden en finishte hij uiteindelijk op een 8e plaats.

Dutch Masters Oldebroek 18 april

In de tijdtraining kon Jeremy moeilijk zijn ritme vinden en kreeg hij pas aan het einde van de training zijn ritme te pakken en wist hier een 24e tijd neer te zetten. In de eerste manche had Jeremy een hele slechte start op P35, maar wist hij al snel door te komen op een 20e plaats. Na hoog tempo te houden wist Jeremy deze manche nog te finishen op een 16e plaats. De snelheid was goed en Jeremy had een sterke race neergezet. In de tweede manche had Jeremy een goede start, alleen was er net uit de bocht, precies voor Jeremy, een valpartij en moest hij vol in de remmen om het te ontwijken. Ook moest hij weer helemaal vanaf achter vertrekken. De baan was heel snel en bijna overal maar een lijn, waardoor het heel moeilijk was om in te halen. Jeremy wist deze manche nog op een 20e plaats te finishen, na weer een hele sterke inhaalrace! Damien kon wel zijn draai vinden en behaalde een keurige 9e trainingstijd in een sterk bezet internationaal veld. In de eerste manche had hij een goede start en vertrok hij op plaats 13. Al snel kon hij enkele plaatsen goedmaken en reed hij op een nette 10e plaats tot hij viel. Dit gebeurde doordat er een rijder voor hem viel, precies achter een springschans. De vlaggers konden Damien niet op tijd waarschuwen met een gele vlag en sprong hij bovenop de gevallen rijder, met als gevolg dat hij zelf hard viel en zijn onderarm blesseerde. Ook de motor kwam zwaar gehavend uit de strijd. De versnellingspook en as waren uit het blok gebroken. Het stuur krom en de gehele balhoofd ophanging was ontzet. Dit betekende einde wedstrijd voor Damien. De tweede manche werd besloten om niet te starten vanwege een erg dikke onderarm.

Enduro sprint Groesbeek 23 april

Deze sprintwedstrijd ging over zes ronden, op en om het prachtige MX circuit van Groesbeek. Een rondje was tussen de 7 en 9 minuten. Jeremy ging op de KTM 250cc 2-takt van start en Damien op zijn 125cc. Voor beide jongens was deze wedstrijd een geheel nieuwe ervaring en genoten er volop van. Na 6 ronden werd Jeremy als 5e gekwalificeerd en Damien als 10e. Beide jongens groeiden in deze wedstrijd en konden zich uiteindelijk goed meten met de gevestigde Enduro toprijders.

ONK Gemert 24 april

Jeremy reed in Gemert zijn wedstrijd en kon een nette 8e plaats in de tijdtraining neerzetten. Tijdens de eerste manche ging het in de eerste bocht helaas mis, want hij kon de voor hem gevallen rijder niet meer ontwijken. In de haast om plaatsen goed te maken ging het wederom fout en viel hij nogmaals, waardoor hij uiteindelijk op een 13e plaats eindigde. In de tweede manche had Jeremy een goede start en begon als 5e aan de wedstrijd. Gelijk kon hij 2 plaatsen goed maken en reed op een keurige 3e plaats rond. Helaas moest hij aan het einde van de wedstrijd deze plaats afgeven, maar werd netjes 4e in deze manche. In de totaal uitslag werd hij 7e.

MON DAMCV Overloon 24 april

Damien reed deze wedstrijd met zijn 125cc motor in de MX2 en MX Open (450cc) inters klasse.

In de tijdtraining kon Damien goed zijn ritme vinden en kwam op een mooie 3e plaats uit in de MX2 klasse. De eerste manche had Damien moeite met starts tussen de 450 cc en de 250 cc. Damien kon goed terug vechten naar een keurige 6e plaats in de 1e manche. De tweede manche had Damien wederom een slechte start, maar kwam al weer snel naar voren gereden. Na een kleine valpartij en na veel strijden kwam Damien in de tweede manche op een 12e plaats over de finish.

De derde manche had Damien weer een slechte start, maar kon gelijk goed zijn ritme vinden en na een geweldige strijd kwam hij met een hele goede 4e plaats over de finish. Dit was een heel leerzaam weekend voor Damien.

ONK KNMV Marum 27 april

Ook deze wedstrijd was alleen voor Jeremy en hij begon de dag met een 8e plaats in de tijdtraining.

Een keurige start deze keer en hij vertrok vanaf plaats 5. Hij reed een goede wedstrijd en wist halverwege de 3e positie in handen te nemen en hield dit vol tot het einde. De 2e manche vertrok hij vanaf plaats 10 en wist vanaf de eerste ronde al op positie 7 door te komen. Gaandeweg de wedstrijd verschalkte hij enkele posities en wist hij uiteindelijk 4e te worden. In de totaaluitslag werd hij 3e.

Aankomend weekend zullen beide jongens in Harfsen tijdens de derde Dutch Masters aan de start verschijnen