MX Rookies aan de start bij Dutch masters of Motocross (DMOMX) Arnhem

17 maart 2022

Afgelopen zondag hadden Jeremy en Damien Knuiman de eerste Dutch Master MX wedstrijd in Arnhem op de planning staan. Op het prachtige circuit, dat er geweldig bij lag, werd er om elke meter gestreden. Door de droge periode afgelopen weken, moest de organisatie zelfs sproeien en was de ondergrond redelijk hard voor Nederlandse begrippen.

Damien ging zijn vrije training in van 5 min met aansluitend de tijdtraining van 20 min. Hierin zette hij gelijk een 8e tijd neer in de eerste paar ronden van de tijdtraining. Damien zakte echter terug naar een 12e plek. Wat hij ook probeerde om zijn tijd nog te verbeteren lukte helaas niet meer.

Damien had de eerste manche een goede start rond de 7e plaats. Helaas maakte hij in de eerste ronde een grote fout, waardoor veel andere rijders hem voorbij reden. Na veel vechten om zijn plaats terug te winnen kwam Damien na 25 min uit op een mooie 13e plaats.

De tweede manche had Damien een betere start dan de eerste manche. Hij kwam door de eerste bocht rond een 5e plaats. Damien kon niet zo goed zijn wedstrijd ritme pakken. Maar na mooie gevechten met andere rijders kwam Damien de tweede manche uiteindelijk ook uit op een 13e plaats en in de totaal dag uitslag is hij 14e geworden.

In de tijdtraining had Jeremy moeite met zijn ritme te vinden, mede omdat hij afgelopen week heel ziek is geweest en niet topfit aan de start verscheen in Arnhem.

Op de baan met de drukke klasse van ruim 60 man was het niet mogelijk om echt vrij baan te krijgen en om er een vlekkeloos rondje van te maken om een goede tijd neer te kunnen zetten. Hij kwam hier uit op een 29e tijd.

De eerste manche had Jeremy een slechte start en wist hij zich snel naar voren te rijden, totdat er een andere rijder voor Jeremy viel en hij deze niet meer kon ontwijken en hij er daardoor bovenop klapte. Helaas kwam Jeremy een paar ronden later weer ten val. Hierdoor  kon hij niet meer verder, omdat de motor niet meer aansloeg vanwege een defecte brandstofpomp, die ook de ongelukkige valpartij veroorzaakte. Op dat moment kwam er een rode vlag en werd de doorkomst van de ronde ervoor geteld, waardoor Jeremy 31e werd.

De tweede manche had Jeremy wederom een slechte start, maar wist hij snel zijn ritme op te pakken en elke ronde weer plaatsen winst te boeken. Jeremy finishte deze manche op een 14e plaats en is hij in de totaal dag uitslag 19e geworden.

Tijdens deze wedstrijd is weer veel wedstrijdritme opgedaan en zijn de aandachtspunten geanalyseerd. Hier gaat hard aan gewerkt worden en kijken de MX Rookies alweer uit naar aankomende zondag waar de eerste ONK van het seizoen gereden gaat worden op het legendarische circuit van Lierop.