Ivano van Erp pakt allereerste EMX125 zege in Duitsland

3 oktober 2021  

Omdat er in de ochtend flink gesproeid was, ontstonden er diepe, lange sporen. Vanaf de eerste vrije training had Ivano een goed ritme op het circuit. Hiermee liet hij zien dat hij de periode van drie maanden die tussen de tweede en derde EMX125 wedstrijd zat, goed heeft benut. In de tijdtraining zette hij een hele scherpe tijd op de klok, welke niet alleen goed was voor de snelste tijd in zijn groep maar ook voor de snelste tijd over beide groepen.

Nadat hij in de eerste manche een goede startplaats uit had gekozen, kwam hij goed weg en wist in de beginfase gelijk een paar rijders te passeren en door te stoten naar een tweede plaats. Toen de leider in de wedstrijd in de derde ronde ten val kwam, nam van Erp de leiding in de wedstrijd over. Hij stond een aantal ronden flink onder druk maar hij hield het hoofd koel en begon vervolgens weg te lopen. Op het verraderlijke circuit was een foutje snel gemaakt maar Ivano bleef strak rijden en zette de wedstrijd naar zijn hand!

Ook in de tweede manche werkte van Erp een goede wedstrijd af. Hij nam geen grote risico’s en reed bekeken. Een vierde plaats was voldoende om zijn allereerste EMX125 overwinning te kunnen pakken en dit lukte.

Commentaar Ivano van Erp: ‘’Ik ben heel blij over mijn dag. Ik ben de hele dag geconcentreerd gebleven en in de eerste manche wist ik mijn eerste zege te pakken. In de tweede manche moest ik na een matige start terug naar voren komen. Ik wist vierde te worden, wat voldoende was voor de eindzege. Ik wil iedereen om mij heen bedanken, mijn familie, mijn team, Loic LeFoll en mijn trainer.’’

Met dit goede resultaat is Ivano in de tussenstand van het EMX125 Kampioenschap opgeklommen naar een negende plaats. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Franse Lacapelle Marival.

Daguitslag EMX125 Kampioenschap Duitsland:

1 Ivano van Erp 43 Pnt

2 Bobby Bruce 42 Pnt

3 Lucas Coenen 38 Pnt

4 Sacha Coenen 31 Pnt

5 Ferruccio Zanchi 31 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:

1 Valerio Lata 102 Pnt

2 Bobby Bruce 99 Pnt

3 Hakon Osterhagen 95 Pnt

4 Kay Karssemakers 95 Pnt

5 Sacha Coenen 77 Pnt

9 Ivano van Erp 54 Pnt