Ivano van Erp vijfde in het Frans Kampioenschap 125cc

21 september 2020  

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team is in de laatste wedstrijd van het Frans Kampioenschap 125cc in Rauville op een vijfde plaats geëindigd. Van Erp moest in de eerste manche helemaal vanuit de achterhoede komen maar was sterk naar voren aan het komen totdat de wedstrijd werd stilgelegd. Na de herstart stuurde Ivano zijn MJC Yamaha naar een zevende plaats. Op het zware circuit wist van Erp in de tweede manche zesde te worden en werd hiermee vijfde in de daguitslag.

Op zaterdag stonden er een vrije en een tijdtraining op het programma. Het gevoel zat er goed in bij de crosser uit Oss en hij wist zich dan ook als vierde voor de wedstrijd te kwalificeren.

Op zondag kwam hij slecht weg bij de start. Hij reageerde goed toen het hek viel maar verloor zijn evenwicht waardoor hij even het gas dicht moest doen. Pas op een zesendertigste plaats kwam hij door de tweede bocht. Ivano begon aan een inhaalrace en gaf alles wat hij had. Binnen zes ronden wist hij zich op te werken naar een veertiende plaats maar toen werd de wedstrijd vanwege een ongeval stil gelegd. Na de herstart liet Ivano op zijn Yamaha  125cc voorzien van GYTR Kit goede dingen zien en werd als zevende afgevlagd.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal kwam hij in de top vijftien uit de eerste bocht. Inmiddels lag het circuit er zeer verraderlijk en zwaar bij maar Ivano reed goed en wist zich gedurende de wedstrijd terug op te werken naar een nette zesde plaats.

Met een 7-6 in de manches eindigde Ivano op een vijfde plaats in het dagklassement en dit is ook zijn uitslag in de eindstand van het Frans Kampioenschap.

Ivano wil iedereen van het MJC Yamaha team, zijn monteur Loic, sponsors en supporters bedanken voor alle ondersteuning.

Daguitslag Frans Kampioenschap 125 in Rauville:

1 Quentin Prugnieres 47 Pnt

2 Saad Soulimani 47 Pnt

3 Alan Harnois 38 Pnt

4 Xavier Cazal 38 Pnt

5 Ivano van Erp 29 Pnt