Renzo van Emmerik bouwt race goed op en pakt vierde plek

14 september 2020  

Renzo van Emmerik heeft op zaterdag 12 september in Assen met een vierde plaats tijdens de vierde wedstrijd van het ONK SuperCup 1000 seizoen 2020 een prima resultaat behaald.

Tijdens de trainingen voorafgaande aan de race dag miste de BMW coureur voor zijn gevoel wat grip. De autorace die het weekend daarvoor had plaatsgevonden leek daar invloed op gehad te hebben.

Van Emmerik: “Zaterdag tijdens de kwalificaties wist ik me naar een 5e start positie te trainen. Het lukte mij net niet om de rondentijden van de vorige race te rijden.. Wellicht door de frisse harde wind was de banden slijtage erg hoog. Mijn start van de race was matig, maar door een rode vlag in de eerste ronde mocht ik het bij de herstart gelukkig nog een keer proberen. De race werd wel een ronde ingekort, van 12 naar 11 ronden. Dit zou later in mijn nadeel werken.”

De herstart van de coureur uit Meeuwen ging gelukkig beter. Hij kon direct aansluiten, liggend op de 6e positie, bij een groep die vocht om de 2e plaats. In de vierde ronde wist hij de 5e plaats over te nemen.

Van Emmerik: ”Er was inmiddels een klein gaatje ontstaan naar de drie rijders voor me die streden om de 2e plaats. Voor een groot deel van de race bleef het gaatje voor me ongeveer 2,5 seconden. Tot de laatste paar ronden. Het team bleek de juiste Dunlop achterband gekozen te hebben want ik kon mijn tempo goed vasthouden en het gaatje weer dicht rijden, want door de bandenslijtage van de concurrenten moesten zij hun tempo laten zakken. Ik wist in de laatste ronde de 4e plaats nog over te nemen en kwam zelfs nog dichtbij een podiumplek. Met de extra ronde waarmee de race was ingekort had ik daar een goeie kans op gemaakt.”

“Zeker tevreden met dit resultaat en met het goede werk geleverd door het team. Samen worden we steeds beter en sneller en komen we dichter bij het podium!”