MX Rookies sterk in openingswedstrijd na Covid19 stop

3 september 2020  

Dit weekend had Damien de ONK KNMV wedstrijd in Boekel op zaterdag met de 85cc en op zondag de MON wedstijd in Geldermalsen op de 125cc. Voor Jeremy vice versa, zaterdag MX2 senioren inters in Geldermalsen bij de MON en op zondag MX2 bij de KNMV in Boekel.

Damien zette zaterdag in de tijdtraining een redelijke tijd neer en kwam uiteindelijk op een nette 5e plaats uit. De eerste manche had Damien een goede start op plek 2 en kwam na de eerste ronde door op een 4e plaats. Damien had nog niet het goede wedstrijdritme te pakken en kon de aansluiting nog niet vinden, maar uiteindelijk toch wel op een nette 3e plek over de finish gekomen. De tweede manche had Damien een redelijke start op plek 5 en kwam na de eerste ronde weer door op plek 5. Damien had de 4e man al snel ingehaald en finishte uiteindelijk op een 4e plek. Dit resulteerde in een 3e plaats op het podium.

Jeremy had in de tijdtraining zaterdag goed zijn ritme te pakken en zette een mooie 1e tijd neer. In de 1e manche had Jeremy een redelijke start op plek 5, maar Jeremy wist zich al gauw naar voren te rijden en kwam na een paar ronden al door op een 2e plaats. Jeremy hield goed tempo en maakte geen foutjes en finishte die manche met een kleine achterstand op de 1e plaats. Omdat de MX Open en de MX2 samen reden en Jeremy de eerste MX2 rijder was, had hij deze manche voor deze klasse gewonnen. De tweede manche had Jeremy een middelmatige start op plek 8, maar wist zich na een paar ronden weer naar een tweede plaats te rijden. Jeremy bleef zijn tempo houden, ondanks een klein foutje wist hij deze manche op een overtuigende wijze winnend af te sluiten in zijn klasse en was overall ook 1e geworden, zijn eerste podium in de MX2 klasse.

Voor Damien stond zondag in Geldermalsen zijn eerste wedstrijd met de 125cc op het programma. Op de droge baan in de training kon hij goed uit de voeten en zette een 2e tijd neer in de 125cc klasse. Echter, na deze training begon het te stortregenen en werden de manches onder modderige omstandigheden verreden. De startplaats werd door loting bepaald en nummer 52 werd getrokken. Dit betekende een erg ongunstige startplek. De eerste manche begon met een slechte start. Echter, elke ronde kreeg hij meer vertrouwen op deze grote motor op een gladde baan en behaalde hij uiteindelijk een 7e plaats. De start van de 2e manche was een copy van de 1e manche, dus slecht , maar niets stond in de weg om een geweldige inhaal race te rijden en nu op plaats 6 te eindigen. Wat resulteerde overall ook in een 6e plaats.

Op zondag stond voor Jeremy het circuit van Boekel te wachten. De eerste wedstrijd bij de KNMV tussen de WK, EK en Nationale rijders. Natuurlijk een 100% ander deelnemersveld en baanomstandigheden, namelijk vanaf de harde baan in Geldermalsen naar het diepe zand in Boekel. In de tijdtraining kon Jeremy niet helemaal zijn ritme pakken vanwege de 65 man die op de baan reden. Jeremy kon geen snelle rondetijd neerzetten en kwam hierbij op een 38e plaats uit. Dit betekende helaas dat Jeremy vanaf de tweede startrij moest starten. De start van de eerste manche ging dus niet zo goed en Jeremy moest vanuit de achterhoede terug rijden. Dit ging redelijk goed, ondanks Jeremy door het drukke verkeer niet goed zijn eigen tempo kon rijden en reed uiteindelijk terug naar een 29e  plaats. De tweede manche vielen er enkele rijders voor Jeremy bij de start en moest hij dus remmen en uitwijken. Toen vond hij wel zijn eigen ritme en reed van 40e terug naar een nette 23e plaats, ondanks een pitstop, waarbij een nieuwe bril werd opgezet vanwege hevige regenval deze race. Dit resulteerde overall in een 25e plaats.

Komend weekend zullen de mannen in Delfzijl en in Horst aan de start verschijnen.